Hjem Nyheter Afghanerne bak Facebook-voldtekten blir ikke utvist fra Sverige

Afghanerne bak Facebook-voldtekten blir ikke utvist fra Sverige

ABSURDISTAN Aktor i saken mot Facebook-overgriperne tok tilbake kravet om utvisning. Nå får de fortsette å bo i Sverige.

Sjefsaktor Magnus Berggren trakk tilbake kravet om utvisning av de to afghanske mennene som stod tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Uppsala, samtidig som de filmet hendelsen live på Facebook. Advokat Stefan Wallin som forsvarer den 21 år gamle afghaneren synes dette var «en klok avgjørelse».

De to voldtektssiktede, Maysam Afshar og Reza Mohammed Ahmadi, skal ha kommet til Sverige som flyktningbarn når de var under 15 år, ifølge advokat Wallin. Han anser derfor at utvisning ikke er en klok avgjørelse. Ingen av dem har svensk statsborgerskap, men begge har afghansk statsborgerskap.

Magnus Berggren

Aktor Pontus Melander hadde i begynnelsen lagt frem krav om utvisning av de to voldtektsiktede afghanerne, men dette ble altså trukket tilbake av hans kollega Magnus Berggren.

Den tredje tiltalte, en iransk innvandrer ved navn Emil Lemon Khodagholi, er siktet for medvirkning til voldtekt, samt for å ha filmet voldtekten live på Facebook. Han er den eldste av de tre siktede og skal ha svensk statsborgerskap, hvilket gjør at han ikke kan utvises ifølge svensk lov.

Aktor Melander regner med en straff på minst 3 års fengsel. Etter endt soning vil de være ute på gata i Sverige igjen.

Kilde:
Åklagaren bestrider yrkandet om utvisning: »Ett klokt beslut»