Hjem Nyheter Afghanistan er jødefritt

Afghanistan er jødefritt

3

AFGHANISTAN Etter å ha tenkt seg om har Afghanistans siste jøde nå forlatt landet. Dog ikke på grunn av Taliban.

Zabulon Simantov var lenge kjent som Afghanistans siste jøde. Etter Talibans maktovertagelse nektet han å forlate landet til tross for at han ble tilbudt gratis transport til Israel eller USA.

Simantov insisterte da på å få betalt for å forlate Afghanistan. Ifølge hans egne opplysninger var det for å kunne betale gjelden sin. Det forekom også mer troverdige opplysninger om at han fryktet for å gjenforenes med sin kone i Israel, da hun i flere tiår har forsøkt å få skilsmisse med ham.

Nå har Simantov dog snudd og valgt å forlate Afghanistan, til tross for at Taliban lovet å behandle etniske og religiøse minoriteter på en riktig måte. Det som skal ha fått Simantov til å snu var at Den islamske staten skulle kunne kidnappe ham nå når terrorgruppen påstås å ha begynt å operere i Afghanistan samtidig som de amerikanske styrkene trakk seg tilbake.

Simantovs naboer skal dessuten av egne grunner ha presset jøden til å fly landet – for at naboene og deres barn skulle kunne få plass i bussen som ble sendt inn i Afghanistan for å evakuere Simantov.

Ifølge den jødiske forretningsmannen Moti Kahana, som driver det private sikkerhetsfirmaet som transporterte Simantov ut fra Afghanistan, har han nå også endelig gått med på å underskrive alle dokumenter som trengs for at konen skal få sin skilsmisse. The Jerusalem Post oppgir dog at Simantov tenker å bosette seg i USA og ikke i Israel.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

For en velsignelse! For et land å bli «jødefritt», slik Det 3.rike hadde som mål og langt på vei lyktes med, før verdensjødedommen og deres allierte klarte å beseire og ødelegge Tyskland. Også Norge var «jødefritt» til jødeparagrafen i Grunnloven ble endret(1851), og også under WW2, da denne paragrafen ble gjeninnført. Vil det nye Afghanistan unngå jødisk infiltrasjon? Vi ser at presset på Taliban om å respektere feminisme og analisme øker, og (((hvem))) står bak det, kan man undre?

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
1 år siden

Jødene trenger ikke å sitte i Afghan til å styre den, og den latterlig spil med «siste jøde» tilfredsstiller bare naive tullinger. Haha.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
1 år siden

Da var det trygt igjen i Afghanistan, så da er det bare å sende afghanere tilbake. Og ved neste eventuelle flyktningbølge kan de sendes til steder i sitt eget nærområde/naboland enn å reise den lange veien hit til nord.