Hjem Nyheter Afghansk topppolitiker svindlet til seg bidragspenger fra Sverige

Afghansk topppolitiker svindlet til seg bidragspenger fra Sverige

3

SVINDEL Den afghanske topppolitikeren Razaq Ahmadzai svindlet til seg svenske pensjonsutbetalinger for sin døde mor.

Bilde: Exakt24/Facebook/hitta.se.

Det er ikke bare de afghanske «skjeggbarna» som er bedragere i Sverige; selv den 58 år gamle topppolitikeren Razaq Ahmadzai har svindlet til seg svenske pensjonsutbetalinger for sin mor som døde for tre år siden.

Razaq Ahmadzai forventes å få en tung politisk post i Afghanistans nye regjering. Samtidig som han lever et luksuriøst liv i sitt hjemland, er han skrevet inn i Sverige under et annet navn og mottar svenske pensjonsutbetalinger for sin avdøde mor, skriver Exakt24.

I sitt hjemland fremstilles han i forkant av valget som en «internasjonal forretningsmann» med «stor suksess i Sverige» bak seg. Avisen Fria Tider (FT) har fått tak i Ahmadzais  kampanjevideo som er innspilt i hagen til sin egen luksusvilla, i et av hovedstadens mest eksklusive boligområder.

— Etter å ha tilbragt en stor del av mitt liv i Sverige ble mitt savn etter Afghanistan og dets klima for stort, sier Ahmadzai i kampanjevideoen, ifølge FT.

Razaq Ahmadzai står samtidig registrert på en adresse i Göteborg. At han kan kvittere ut sin døde mors pensjonspenger beror på det at han har holdt hennes død hemmelig for pensjonsmyndigheten i Sverige. Rett etter hennes død ble hun istedet registrert som «utvandret» til Afghanistan, det «farlige» land som «ensomme flyktningbarn» ikke kan sendes til på grunn av den «manglende sikkerhet» i landet.

Ahmadzai har også løyet om sin alder. Han er egentlig fem år yngre enn hva han har oppgitt til de svenske myndigheter, og ville derfor selv mottatt pensjonsutbetaling fem år tidligere, om ikke det hadde blitt avslørt. Han har videre opprettet en gjeld på flere hundretusener svenske kroner, hvorpå den svenske staten er en av kreditorene.

Systemmedia har kjent til bedrageren i lang tid – men tiet.

Dessverre har systemmedia i Sverige valgt å tie om saken, til tross for at Göteborgsposten (GP) kjente til bidragssvindelen allerede for tre år siden, omtrent på tidspunktet for morens død. Likevel valgte avisen å ikke undersøke nærmere eller rapportere om den afghanske bedrageren. FTs kilde ga informasjonen til GPs journalist Filip Lyrheden, som i stedet valgte å beskytte den utenlandske svindleren.

Det er nå bare noen uker siden Iraks forsvarsminister også ble avslørt som bidragssvindler etter å ha lurt til seg svensk bidrag. Han har til tross for sin regjeringspost i Irak vært registrert i Sverige, hvilket han ifølge myndighetene nå har «utvandret» fra.

Flere kritikere utenfor de mest etablerte massemediene har pekt ut regjeringens sosialdemokratiske finansminister Magdalena Anderssson som den skyldige til at de svært omfattende problemer med bidragssvindel har kunnet oppstå i Sverige.

Ifølge blant andre økonom Hans Jensevik er en stor årsak til problemet de såkalte samordningsnummer som «flyktninger» og «asylsøkere» blir tildelt. Disse gjør det enkelt for en og samme person å ha flere identiteter og dermed muligheten til å svindle til seg store summer.

Entreprenøren Christer Bigander har på Swebb-TV fortalt om hvordan utlendinger utdannes i svindel i utlandet, for da å kunne lære hvordan de maksimalt skal kunne utnytte det svenske bidragssystemet. Med flere identiteter kan de leve svært godt på ulike bidragsytelser fra Sverige i sitt eget hjemland, eller investere dem i egen virksomhet i de landene der de trives best.

At Magdalena Andersson utpekes som særskilt skyldig beror på det faktum at hun allerede for flere år siden ble advart av et ekspertteam om farene ved regjeringens håndtering av samordningsnummer og den sjenerøse bidragspolitikk ovenfor såkalte papirløse individer, det vil si illegale innvandrere uten en påvist identitet.

Les også:
Trikser med ulike identiteter for å svindle velferdssystemet
Halvparten av alle bidragsmottakere i Norge er innvandrere
Utvist drapsmann fikk bidrag fra NAV

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Morten
Morten
2 år siden

Er nok mange av disse svindlere i Norge også. De utnytter vårt folks godhet.

H.L
H.L
2 år siden

Denne Magdalena skulle fått skikkelig refs. Helt utrolig.

Haraldsson
Haraldsson
2 år siden

Svindel hjulpet frem av en folkeforræder som forherliger og tjener fremmedes interesser fremfor sitt eget folk. Men antar at hennes bevisste handling ikke vil få noen som helst konsekvenser for henne, dessverre.