Hjem Nyheter Norge Afrikaner tiltalt for grov vold mot barnevernansatte

Afrikaner tiltalt for grov vold mot barnevernansatte

OPPLAND: En afrikansk mann er tiltalt for å ha utøvd vold mot to barnevernansatte kvinner i Otta i fjor høst. Begge ofrene ble alvorlig skadet etter voldsepisoden.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Om formiddagen fredag den 18. oktober ble to barnevernansatte kvinner – barnevernlederen og en saksbehandler – angrepet på et barnevernskontor i Otta i Sel kommune.

Gjerningsmannen er i slutten av 30-årene og kommer fra Kongo, men har bodd med sin familie i Otta i lengre tid. Volden i fjor høst kan muligens ha vært fremprovosert av at gjerningsmannen på møtet med barnevernet den dagen fikk beskjed om at barnet hans skulle plasseres i et annet hjem. Etter å ha fått denne beskjeden gikk han inn på kontoret hvor barnevernslederen og en saksbehandler befant seg. En av dem var på tidspunktet gravid.

Begge kvinnene ble slått blant annet med en keramikkopp og sparket i ansiktet. Den ene kvinnen fikk gjentatte slag mot hodet og således brudd på hodeskallen, hjernerystelse, blødning og avslått skall på en tann. Den andre kvinnen fikk også gjentatte slag i hodet og ble påført tre kutt i bakhodet som måtte sys med fem sting. Mannen skal ha fortsatt å gå løs på kvinnene etter at de var slått ned.

Politiet var allerede tilkalt og tilstede, ettersom barnevernet definert møtet som en risikosituasjon, men befant seg i et annet rom, da man «ikke ønsket å provosere noen unødig.» Politiet måtte bruke pepperspray for å overmanne mannen, som også ble tiltalt for vold mot offentlige tjenestemenn etter hendelsen.

De to kvinnene ble sendt til sykehuset på Lillehammer. Begge har i ettertid vært sykemeldt over lengre tid.

Gjerningsmannen er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 229 (legemsbeskadigelse) og paragraf 232 (vold under særdeles skjerpede omstendigheter). Det heter i tiltalen at volden var uprovosert og ble utført mot forsvarsløse personer.

Mannen har tilstått de faktiske forholdene. Straffesaken mot ham kommer opp i Nord-Gudbrandsdal tingrett 21. og 22. januar.

Kilder:
Far tiltalt for vold mot to barnevernsansatte
Far angrep barnevernansatte på Otta
– Begikk uprovosert vold mot barnevernet på Otta