Hjem Nyheter Afrikansk ungdomsparti gruppevoldtar motstandere

Afrikansk ungdomsparti gruppevoldtar motstandere

AFRIKA Ungdomsorganisasjonen til regjeringspartiet i Burundi anklages for å gruppevoldta politiske motstanderes familiemedlemmer.

Ungdomspolitikere i Burundi anklages for koordinerte gruppevoldtekter.
Ungdomspolitikere i Burundi anklages for koordinerte gruppevoldtekter.

Den internasjonale menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) melder om systematiske og koordinerte gruppevoldtekter Burundi i Øst-Afrika, som skal ha foregått siden 2015.

Voldtektene skal være begått av Imbonerakure, ungdomsorganisasjonen til regjeringspartiet CNDD-FDD. Ofrene er familiemedlemmer til opposisjonspolitikere. Ifølge HRW deltar også politimenn i uniform i voldtektene, og utover å voldta, skal de også begå drap og kidnappinger. HRW skriver:

Menn bevæpnet med skytevåpen, kjepper eller kniver har voldtatt kvinner under angrep mot deres hjem, som oftest om natten. Mannlige familiemedlemmer, flere av dem medlemmer av et opposisjonsparti, skal også ha blitt angrepet. Flere skal ha blitt drept eller kidnappet.

Ifølge International Business Times så skal medlemmene av Imbonerakure hovedsaklig bestå av menn i alderen 25 til 35 år. Mange av de skal ha deltatt i borgerkrigen i Burundi på 90-tallet.

Ungomdspolitikere jakter på meningsmotstandere.
Ungomdspolitikere jakter på meningsmotstandere.

Jakten på opposisjonspolitikere skal på alvor ha startet etter president Pierre Nkurunziza endret landets grunnlov slik at han kunne regjere en periode til. Demonstrasjoner brøt da ut i landet, og presidenten svarte med voldelige jakt på sine motstandere.

FN har tidligere rapportert om voldtekter i Burundi, men den gang var det landets sikkerhetsstyrker som begikk voldtektene. Ofrene var også da var det konene til opposisjonspolitikere.

Anneke Van Woudenberg ved HRW uttalte tidligere i år til Dagbladet at landet er på randen av kollaps på grunn av dårlig økonomi, fravær av lov og orden, samt at folk forsvinner.

Kilde:
Ungdomspartiet i Burundi beskyldes for å gjengvoldta familiemedlemmer av sine politiske motstandere