Hjem Nyheter Norden AfS-topp William Hahne ville berike seg selv på koronakrisen – skulle selge...

AfS-topp William Hahne ville berike seg selv på koronakrisen – skulle selge munnbind til overpris

5

NASJONALKAPITALISME William Hahne fra det svenske partiet Alternativ for Sverige (AfS) opprettet egen nettbutikk for å berike seg på den pågående koronakrisen med å selge munnbind til overpris.

Nasjonalkapitalisten William Hahne fra Alternativ for Sverige (AfS).

Medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen diskuterte i seneste avsnitt av Radio Nordfront rundt dette med koronakrisen og kom da inn på emnet munnbind, hvorpå et medlem hadde foreslått å dele ut gratis munnbind til befolkningen.

Diskusjon om munnbind i seneste episode av Radio Nordfront:

Jonas Andersson: Jeg hadde et medlem som foreslo at vi skulle dele ut munnbind i stedet for flyeblader til befolkningen.

Pär Öberg: Problemer er at de må være bra.

Jonas Andersson: Akkurat. Det er jo alle disse billige engangsmaskene. Dels er jo alt utsolgt så de er ikke å få kjøpt likevel, men hadde det eksistert så hadde jo ikke disse billigste virket i alle fall. Men selve ideen er jo god.

En annen som også hadde fundert på dette med munnbind i anledning koronakrisen var visepartileder William Hahne, fra partiet Alternativ for Sverige (AfS).

I all hemmelighet opprettet han nettsiden skyddmask.com som skulle selge kinesiske munnbind med FFP2-filter til overpris. Hahne ville berike seg selv på den pågående koronakrisen.

To dager etter at det på Flashback ble avslørt at det var Hahne som stod bak nettsiden skyddmask.com, valgte han å kommentere sin nye virksomhet i en Twitter-melding.

Men i stedet for å ønske overpriset salg av disse mangelfulle produktene velkommen, ble initiativet møtt av en enorm kritikkstorm på Twitter. «Vi svensker driver ikke med å utnytte folk i krisesituasjoner, for å berike seg selv. Det er en semittisk oppførsel, om man kan si det slik» skriver Tobias Bratt i et svar til Hahne.

En annen person skriver at munnbind med samme filter kan kjøpes i pakker på ti hos Jula for 179 svenske kroner, noe som ved en gjennomgang viser seg å være riktig pris og mengde. Imidlertid er disse for øyeblikket utsolgt. Hahne derimot ville selge munnbind for 249 svenske kroner pr. stykk.

Mange på Twitter stiller også spørsmål ved om FFP2-masker i det hele tatt beskytter mot koronaviruset. FFP3 er den filterklasse som best beskytter mot virus og som vanligvis anbefales.

Hahne sitt innlegg på Twitter har over 500 svar i skrivende stund, og nesten alle av dem er kritiske. Imidlertid er en stor andel av innleggene skrevet av venstreekstremister og andre svenskfiendtlige individer, men også en god del er skrevet av nasjonalsinnede individer som er helt enige i kritikken.

Slik så kritikkstormen mot Hahne ut på Twitter.

Også Expressen ble oppmerksom på Hahnes nye virksomhet og hevdet at Hahne selger munnbind for 759% høyere pris enn hva som er vanlig.

Som svar på all kritikk skrev Hahne at prisen er «markedsbasert». Han mener også at «privatpersoner kan ha behov for munnbind», at mange yrker utenfor helsevesenet er viktige for samfunnet og at det derfor er bra at de kan kjøpe masker og at jo flere som kan unngå å bli smittet, desto mindre belastet blir helsevesenet. Likevel er kritikken nådeløs på Facebook også.

Den nordiske motstandsbevegelsens Jimmy Thunlind, redaktør ved Nordfront.se og redesjef for Näste 6 av Motstandsbevegelsen i Sverige, kommenterer følgende i kommentarfeltet på Nordfront.se:

Som følge av den massive kritikken har Hahne nå valgt å donere bort alle munnbindene. Hans nettbutikk er også nedstengt, hvilket ifølge ham selv skyldes at venstreekstremister har masserapportert den.

Som et humoristisk tilsvar til Hahnes skyddmask.com, har noen benyttet muligheten til å henge seg på Hahnes forretningsidé og opprettet nettstedet toarulle.nu som selger toalettpapir til skyhøye priser.

«Med en enorm fare for liv og helse beveger vi oss ut på morgenkvisten for å hamstre inn toalettpapir i dagligvarebutikker, iført bleiemasker og svømmebriller. Dette for å sikre tilgang til toalettpapir for ALLE, til * eh * (((markedspris)))», kan du blant annet lese på siden toarulle.nu. Dette er åpenbart for å drive gjøn med Hahnes initiativ og hans uttalelse på Facebook.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roy Vey
Roy Vey
2 år siden

Hadde disse munnbind blitt solgt til vanlig pris, fremfor 759% over normal pris, så ville man kanskje fått følelsen av at det ble gjort med god hensikt. MEN, å kjøpe inn et stort parti av en mangelfull vare, for deretter selge det til skyhøye priser, ….har du faen ingen moral og omtanke for eget folk Hahne? Skam deg!!!

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Skammelig oppførsel i disse tider!

Anton Ulsberg
Anton Ulsberg
2 år siden

Nok et svin som kun er nasjonalist i navnet i håp om å utnytte et segment i befolkningen, om det da ikke nok en gang kun handler om det sedvanlige fenomenet med kontrollert opposisjon. Regner med at avskummet nå blir persona non grata for evig og alltid blant nasjonalister. (Og hans venner bør vi og nå kanskje se i et litt annerledes lys om de ikke sporenstreks tar avstand – si meg hvem dine venner er og jeg skal si deg hvem du er … )

Steinar
Steinar
2 år siden

Bra kommentert av Thunlind.

trackback
2 år siden

[…] for AfS – William Hahne – trakk seg i går etter å ha blitt utsatt for massiv kritikk da det i forrige uke ble kjent at han hadde hamstret mangelvaren munnbind med hensikt å videreselge til skyhøye […]