Hjem Nyheter Norden Aftonbladet forsøker å koble fredelig opinionsdannelse med moskébrann

Aftonbladet forsøker å koble fredelig opinionsdannelse med moskébrann

LØGNPRESSEN Uten noe som helst bevis forsøker Aftonbladet å knytte en offentlig flyvebladsutdeling i skånske Hässleholm med en moskébrann i byen.

Aftonbladets Peter Kadhammars propagandaturné for flerkulturen har nå ført ham til Hässleholm. Her forsøker han å knytte fredelig opinionsdannelse med en moskébrann. Skjermbilde: aftonbladet.se
Aftonbladets Peter Kadhammars propagandaturné for flerkulturen har nå ført ham til Hässleholm. Her forsøker han å knytte fredelig opinionsdannelse med en moskébrann. Skjermbilde: aftonbladet.se

Det har tidligere vært kjent at Aftonbladet, som eies av det jødiske mediekonsernet Schibsted, driver med desperate fake news-utspill og en oppsiktsvekkende agendajournalistikk rettet mot systemkritiske bevegelser. I et nytt forsøk på å demonisere Den nordiske motstandsbevegelsen forsøker de å knytte fredelig og lovlig opinionsdannelse til en moskébrann.

Det var den 19. mai at Den nordiske motstandsbevegelsens svenske Rede 3 besøkte skånske Hässleholm for å bedrive opinionsdannelse ved å distribuere flyveblader. Besøket ble verdsatt blant innbyggerne i Hässleholm, som viste stor interesse for Motstandsbevegelsens politikk. Svenske Rede 3 skriver følgende om dagen:

Oppstilling ble på et torg nær jernbanestasjonen. Det var her mange mennesker som var interessert i å snakke med Motstandsbevegelsen, og derfor var det også bra at mange medlemmer deltok denne dagen ettersom det noen ganger kunne være opp mot fem ulike diskusjoner samtidig.

Samme kveld har en moské i byen brent ned. Til tross for at lignende moskébranner ofte har blitt avskrevet som ulykker, eller blitt anstiftet av moskéens medlemmer, forsøker Aftonbladet å knytte hendelsen til Motstandsbevegelsens besøk i byen. Men noe bevis for en slik kobling har de ikke, tvert imot.

– Politiet ser ingen sammenheng mellom de to hendelsene, men de henger fremdeles ihop, fordi ekstreme hendelser har blitt en hverdag i Sverige, skriver Aftonbladets Peter Kadhammar, som nylig besøkte Sorsele for å hetse mot samfunnets svenske fotballspillere som startet sin egen fotballklubb etter at rasefremmede tok over den opprinnelige klubben.

Kadhammar har med samme formål også besøkt Hässleholm for å undersøke sin tese om en forbindelse. Men på plass må han konstatere at Islamiska kulturcentrets leder Ismail Darragi «aldri har mottatt fiendtlige brev eller ubehagelige samtaler i løpet av Islamiska kulturcentrets åtteårige historie.»

Eksakt hvordan disse hendelsene da kan henge sammen, forklarer Kadhammar aldri i sin artikkel, som i prinsippet består utelukkende av personlige portretter av fremmede i Hässleholm og klagerop over at den flerkulturelle utopien ikke fungerer slik som Kadhammar skulle ønske.

Les også:
Aftonbladet: «Motstandsbevegelsen er som mordersekten IS»
Svensk avis sprer fake news om «nazi-angrep»
2017 – et rekordår i aktivisme og mediehets