Hjem Nasjonal kamp Aggressiv meningsmotstander sprer løgner i media

Aggressiv meningsmotstander sprer løgner i media

KRISTIANSAND En aggressiv meningsmotstander, som gikk til angrep på Motstandsbevegelsens kameramann, lyver om hendelsen og hevder han ble truet med hjemmebesøk.

Det er Steffan Strandberg som i en artikkel publisert på NRK, fritt og usensurert får spre løgner om en hendelse som fant sted etter Motstandsbevegelsens demonstrasjon i Kristiansand var avsluttet.

Strandberg forteller til NRK at han gikk tur med sin sønn på gravlunden i Grim, da han møtte på aktivistene fra Motstandsbevegelsen. Strandberg erkjenner deretter at han selv opptrådte aggressivt.

– Min automatiske reaksjon var å gå rett mot dem og vise fingeren. Jeg ba dem komme seg til h….. vekk fra nabolaget mitt, sier Stefan Strandberg til NRK.

Sandberg ble deretter filmet, og reagerte med å fysisk angripe Motstandsbevegelsens kameramann. Noe han også erkjenner overfor NRK.

Strandberg forsøker deretter å rettferdiggjøre sitt voldelige angrep med å hevde at han ble truet med hjemmebesøk, for å insinuere at det er derfor Motstandsbevegelsen filmet ham.

– Han ene skrek til meg at han skulle spore meg opp og komme å ta meg.

Frihetskamp har vært i kontakt med kameramannen, Oscar Bergström fra Näste 1 i Sverige, for å høre hva han har å si om hendelsen.

Oscar Bergström til høyre med filmkamera.

Hei Oscar, kan du fortelle oss litt om hendelsen på kirkegården og hvorfor du i det hele tatt filmet mannen?

– Jo, aksjonen var jo avsluttet og vi var på vei til bilene, men på vei over en kirkegård så hoppet plutselig en rabiat mann ut i veien, som viftet med armene, viste fingeren og skrek. Jeg tenkte naturligvis at dette var verdt å dokumentere og tok opp kameraet.

Hva var hans reaksjon?

– Han forsøkte å slå kameraet ut av hånden min, og da jeg forsøkte å gå til motangrep, så sprang en rekke politimenn mellom oss og ham.

Hva gjorde han da?

– Han ble enda mer aggressiv, viftet med armene og skrek til oss.

Han forsøker jo å rettferdiggjøre sitt angrep med å hevde at noen skal ha skreket til ham at vi skulle spore ham opp og «ta ham», og der-i-gjennom insinuere at det er derfor vi filmer mennesker og meningsmotstandere.

– Nei, ingen ropte at han skulle spores opp eller «tas». Derimot så kan noen ha skreket til ham noe lignende «Kom hit da!», når han stod beskyttet av politimenn og var aggressiv.

– At vi skulle filme mennesker for å spore de opp og gjøre noe slags voldelig «hjemmebesøk» er naturligvis galskap. Vi har ingen interesse av det og filmer kun for å dokumentere våre aktiviteter.

Kilde:
– Han skrek til meg at han skulle spore meg opp og ta meg