Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Aksjon mot flerkulturell terror-kunst i København

Aksjon mot flerkulturell terror-kunst i København

AKTIVISME Her følger en rapport om en avsperringsaksjon
gjennomført av aktivister fra Motstandsbevegelsen i Danmark.

Nylig ble det oppført en statue av den svarte plantasjearbeideren og terroristen Mary Thomas i København. Aktivister fra Den nordiske motstandsbevegelsen i Danmark har gjennomført en aksjon for å vise danskene at det finnes en levende motstand mot galskapen.

Mary Thomas var ansatt ved plantasjen i den danske kolonien Sankt Croix. I 1878 satt hun i gang et opprør mot hele det danske samfunnet ved å brenne ned store deler av den danske landsbyen Fredriksted. Under oppstanden ble boligbygg, sukkerraffineri, sukkerplantasje og lager satt i brann av de svarte arbeiderne. Arbeiderne som ikke ønsket å delta i opprøret ble truet av Mary Thomas med halshugging.

Ettersom slaveriet hadde blitt avskaffet 30 år tidligere handler ikke historien om en slave som kjempet for sin og andres frihet, men heller om misfornøyde arbeidstakere som hadde betydelig bedre arbeidsforhold enn de ville hatt om de jobbet der de opprinnelig kom fra.

To afrikanske kvinner har lagd en hyllest-statue for denne terroristen, som på lørdag ble satt opp ved Vestindisk Pakhus i hjertet av København. Statuen er like høy som Michelangelos klassiske David-statue, som står på samme sted. Reisningen av statuen ble hyllet av den George Soros-sponsede organisasjon Black Lives Matter med en demonstrasjon gjennom byen.

I går ble statuen sperret av med Motstandsbevegelsens sperrebånd, og en plakat ble satt opp. I en melding på organisasjonens danske nettside skriver aktivistene:

Vi i Den nordiske motstandsbevegelsens motsetter oss denne undergravende og dekadente kunst på dansk jord, og systemets forsøk på å bruke Mary Thomas mordbrannopprør på Sankt Croix for å spre flerkultur i Danmark.

Les mer om aksjonen på vår danske søsterside Nordfront.dk.