Hjem Nasjonal kamp Aktivist angrepet av maskerte gjerningsmenn – slo tilbake med full kraft!

Aktivist angrepet av maskerte gjerningsmenn – slo tilbake med full kraft!

MOTSTANDSBEVEGELSEN Frihetskamp har intervjuet en aktivist fra Motstandsbevegelsens Rede 1 som nylig ble angrepet av maskerte gjerningsmenn utenfor sitt eget hjem, og slo tilbake med full kraft.

Det var aktivist Andreas Haglund Arnesen fra Rede 1 som nylig utsatt for et feigt angrep utenfor sitt eget hjem i Fredrikstad. Andreas er kjent som en særdeles aktiv, trofast og dedikert aktivist i organisasjonen, og var på vei ut for å bedrive aktivisme, da han ble utsatt for et feigt angrep.

Det var midt på dagen og Andreas var på vei ut med sykkelen for å bedrive litt aktivisme, da maskerte gjerningsmenn gikk til angrep. Gjerningsmennene hadde fylt sokker med småstein som de slo mot Andreas, men var kanskje ikke beredt på den motstand de kom til å møte.

Andreas grep fatt i en penn han hadde i lommen, og brukte den for å forsvare seg med. Etter et kortere tumult sprang gjerningsmennene til sin bil og flyktet fra stedet. Frihetskamp har vært i kontakt med Andreas for å høre hva som skjedde og hvordan det går med ham nå.

Bildet av gjerningsmennenes bil, tatt av Andreas sin nabo. Klikk på bildet for å forstørre.

Hei, Andreas, kan du fortelle hva som skjedde?

– Jeg var på vei hjemmefra for å utføre basisaktivisme med en av mine lokale kamerater. Jeg rakk å sykle ca. 50–100 meter før det sprang fram to maskerte menn som angrep meg fra siden. De startet å slå meg med noen strømper med stener i eller noe lignende.

La du på sprang, eller slo du tilbake med full kraft?

– Jeg fikk kommet meg av sykkelen og til siden, og fikk fatt på en penn jeg hadde i lomma. Fikk inn et kraftig slag i hodet på den ene mannen, så han nesten gikk i bakken. Etter det så sklei jeg på isen og landet på ryggen. Brukte da armer og hender for å beskytte hodet. Tok imot noen slag før jeg spratt opp og da la de beina på nakken og sprang for harde livet inn i en ventende bil.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hva gjorde du etter det feige angrepet? Gikk inn og gråt en skvett og hoppet av fra organisasjonen?

– Det hadde vel ikke vært merkelig om man ble litt satt ut av en slik opplevelse, og det er vel det som er tanken – å skremme folk fra å være aktive.  Jeg dro avgårde å utførte aktivismen som jeg lovet min kamerat at vi skulle gjøre den kvelden. I ettertid har jeg som følge av hendelsen økt aktivismenivået og fått mye mer energi med tanke på kamparbeid. Kampmoralen er på topp!

Har du noen anelse om hvem det kan være?

– I grunn ikke, men det er tydelig at jeg har krenket noen meningsmotstandere med mitt høye aktivitetsnivå, så det blir økt arbeid framover her.

Etter hva jeg har forstått så har du, i samråd med redesjefen, anmeldt hendelsen? Hva er status på saken i dag, er noen pågrepet?

– Ingen er pågrepet som jeg vet om til nå, men politiet jobber med saken, så vi får se hva de får til. Har ingen store forhåpninger, men med tanke på at naboen fikk tatt et bilde av bilen til gjerningsmennene, tenkte jeg det var verdt et forsøk. Får håpe at de får identifisert gjerningsmennene slik at de får den straffen de fortjener.

Har du noen råd til andre aktivister om hvordan de kan være forberedt, eller hva de skal gjøre dersom de havner i en lignende situasjon?

– Om noen først er så feige at de angriper deg/dere på et sånt vis, så sikt høyt og gi dem et helvete, hehe. Det viktige er å ikke gi seg i en sånn situasjon og sørge for at de tar mer skade enn de gir.

Da takker vi for svarene, og ønsker deg en fin dag Andreas! Noen siste ord til Frihetskamps lesere?

– Bli med oss til 1. mai-demonstrasjonen i Ludvika (eller Boden) og ikke minst: Organisér dere i Motstandsbevegelsen. Hill seier!

Har du tips og/eller informasjon om hvem det kan være, eller om det såkalte antirasistiske og antifascistiske/antinazistiske miljøet i Norge? Ta kontakt med redaksjonen!