Hjem Nasjonal kamp Aktivist forsvarte seg selv – mistenkt for drapsforsøk

Aktivist forsvarte seg selv – mistenkt for drapsforsøk

SVERIGE: En av Motstandsbevegelsens aktivister i Stockholm ble fredag angrepet av innvandrere på skolen hvor han er elev. Etter å ha forsvart seg med kniv, ble han opprinnelig tiltalt for forsøk på overlagt drap. Dette er nå endret til drapsforsøk.

front3_ny

Aktivisten, som er elev ved en videregående skole i Liljeholmen, deltok på en skoleavslutning da han havnet i bråk med to innvandrere som også er elever ved skolen. Aktivisten har tidligere vært i konflikt med de samme elevene på grunn av holdningene sine.

Det var på skoleavslutningen at innvandrerelevene skal ha gått frem og truet ham. Kort tid etterpå gikk de til angrep. Aktivisten skal da ha forsvart seg med hjelp av pepperspray, og dratt fra stedet for å unngå mer bråk.

Innvandrerne ga seg dog ikke, og bevæpnet seg med jernrør, søkte opp aktivisten og gikk til angrep. En av innvandrerne skal ha holdt ham fast, mens den andre slo cirka åtte slag i hans rygg.

For å forsvare seg selv, dro aktivisten frem en kniv og stakk mot personen som holdt ham fast. Dette medførte at personen slapp taket og mishandlingen opphørte. Aktivisten dro deretter fra stedet.

Mistenkt for drapsforsøk

Til å begynne med ble aktivisten varetektsfengslet siktet for forsøk på overlagt drap. Aktivisten har forklart til politiet at han handlet i nødvern, og at flere vitner som var på plass kan bekrefte dette.

Søndag ble han løslatt av politiet, og siktelsen ble endret til drapsforsøk.

Kilder:
Aktivist frisläppt
Aktivist fredade sig – misstänkt för mordförsök