Hjem Nasjonal kamp Aktivist hengte ut seg selv

Aktivist hengte ut seg selv

MOTSTANDSBEVEGELSEN: For et par uker siden ble Christoffer Svärd, aktivist i Motstandsbevegelsens, «uthengt» som aktivist i Motstandsbevegelsen.

Flyveblader ble spredd i området i Kristianstads kommune hvor Svärd bor. På flyvebladet, som savnet avsender, ble det advart om at Christoffer Svärd er aktiv nazist og medlem i Motstandsbevegelsen. Hans adresse og telefonnummer kunne leses, og det var også en «faktarute» der, trolig kopiert fra Expo, med løgner om organisasjonen.

sward-640x346

Ettersom Svärd ikke mottok dette flyvebladet selv, hadde kanskje ikke hendelsen fått noe særlig med oppmerksomhet, hadde det ikke vært for at en av de som bodde i området kom og banket på hos ham. Personen, som Christoffer ikke kjente fra før, gav ham flyvebladet og meddelte at han var veldig sympatisk innstilt til Motstandsbevegelsens budskap og hadde tatt vare på alle flyveblader han hadde fått igjennom årene.

Hvordan skulle så vår aktivist reagere på dette flyvebladet? Skulle han flytte? Aldri mer våge å vise seg utenfor leiligheten? Forlate Motstandsbevegelsen?

Selvfølgelig brydde han seg ikke nevneverdig ettersom engasjementet hans aldri har vært særlig hemmelig i utgangspunktet. Christoffer Svärd har i løpet av et par års tid vært åpen om sitt engasjement, både på bilder på Nordfront og på offentlige aktiviteter i Kristianstad så vel som andre steder.

I stedet for å bli skremt til taushet, hvilket sannsynligvis var målet, laget Motstandsbevegelsen et eget flyveblad som ble delt ut i samme område, der Svärds naboer i stedet ble gratulert for hvor heldige de er som har en aktivist fra organisasjonen i sitt nærområde. Litt av teksten fra «fakta-ruten» ble også respondert med korrekt informasjon om hva Motstandsbevegelsen er og står for. Dette flyvebladet ble utdelt den 11. august.

Den 14. august, altså tre dager etter at Christoffer Svärd hengte ut seg selv i sitt nabolag, kom en anonym kommentar på Nordfront.se, muligens fra den som delte ut det første flyvebladet, der vedkommende forsøkte å være morsom og triumferende skrev «Morsomt at C. Svärd ikke skriver navnet sitt lenger. Har det noe å gjøre med at naboene hans ble informert om hvem han er..?»

Flyvebladet som Motstandsbevegelsen delte ut. På dette bildet er Svärds kontaktinformasjon sensurert, siden du som leser heller bør kontakte riksorganisasjonen om du lurer på noe.
Flyvebladet som Motstandsbevegelsen delte ut. På dette bildet er Svärds kontaktinformasjon sensurert, siden du som leser heller bør kontakte riksorganisasjonen om du lurer på noe.

Et reellt selvmål – fra en person som selv opptrer anonymt og ikke tør å stå for sine meninger!