Hjem Nasjonal kamp Intervju/reportasje Aktivist og sportsskytter fratatt våpen – hadde feil politisk tilhørighet

Aktivist og sportsskytter fratatt våpen – hadde feil politisk tilhørighet

0

TANKEPOLITIET I Elverum har flere aktivister og sportsskyttere blitt fratatt våpnene sine fordi politiet anså at de hadde feil politisk tilhørighet, og derfor var «uskikket».

Som NRK også har omtalt i sin seneste hetsartikkel, så har politiet i Elverum inndratt våpenlisensene til flere personer som er aktive i Motstandsbevegelsen og utøvere i Elverum pistolklubb, med bakgrunn i at de har uttrykt meninger som ikke faller i smak hos myndighetene. De er blant annet blitt observert med nasjonal­sosialistiske flyveblader, og blir i tillegg beskyldt for å være tilknyttet et «høyre­ekstremt miljø». De oppgitte utøverne er dermed avskåret fra å konkurrere på ubestemt tid.

Aktivist Thomas W. Mosveen fra Rede 1, som er en av de som nå nektes å eie våpen, stiller seg uforstående til politiets opptreden, og har sendt inn klage via advokat, der han viser til ytringsfriheten og foreningsfriheten, som er nedfelt i Grunnloven og flere konvensjoner Norge har bundet seg til å følge.

Har upassende meninger, anser politiet

I et tilsvar fra politiadvokat Helge Andreas Eidsvaag henvises det blant annet til at Mosveen i Frihetskamp sitt kommentarfelt har kritisert biskoper i Den Norske Kirke, samt at han har påpekt økningen i kriminalitet under de siste regjeringene. Dette er en type holdninger som ifølge politiadvokaten «historisk har ført til vold og katastrofe». Mosveens kritiske innlegg, sammen med påstått distribusjon av «høyre­ekstremt materiale», gjør at politiet mener allmennheten ikke kan ha tillit til at han skal kunne inneha våpen.

Kort tid før Mosveen mottok varsel om inndragning av våpenkortet, hadde våpnene først blitt forsøkt beslaglagt under påskudd av at de skulle være oppbevart i et ulovlig montert skap, noe som viste seg å ikke stemme. Det var etter at skapet likevel ble fastslått å være korrekt montert, at begrunnelsen endret seg til å gjelde de ovennevnte katastrofe­forårsakende holdningene.

Thomas W. Mosveen.

– Jeg ser jo at det bare er en måte å trakassere på, fordi jeg ikke er enig i dagens styresett. Dagens styresett fører oss nærmere svenske tilstander for hver dag som går. Slik vil vi ikke ha det i Norge, sier Mosveen.

Hvordan føles det å ikke lenger kunne være aktiv innen skyteidrett?

– Det er trist å ikke få lov til å skyte på grunn av dette, men slike overgrep fra myndighetenes side viser jo bare at de begynner å frykte Motstandsbevegelsens vekst og fotfeste i Norden. Det blir jo gjort for å prøve å skremme folk vekk fra oss, men det virker jo helt mot sin hensikt. I tillegg gjør de jo alt som står i deres makt, og litt til, for at folk skal ta avstand fra våre medlemmer, ved hjelp av løgn og trakassering. Å miste retten til å inneha våpen blir ikke det store offeret i det store bildet.

Militante islamister fikk beholde våpen

I 2012 ble det avslørt at medlemmer av Profetens Ummah, en islamsk forening med sterke bånd til terror­organisasjonen IS, hadde mottatt våpen­trening i regi av blitzeren Tor Bach med sikte på å ta jegerprøven, hvilket gir adgang til å eie seks grovkalibrede våpen med rekkevidde på flere tusen meter.

Gruppen er blant annet kjent for drapstrusler mot norske journalister og politikere, krav om at nordmenn skal betale skatt til muslimer og krav om at Grønland bydel i Oslo skal bli en egen stat, og etterhvert ble det tydelig at våpnene skulle brukes til noe helt annet enn jakt.

I en Facebook-melding forklarte lederen for gruppen, Ubaydullah Hussain, at han ville ta jegerprøven og skaffe seg en AK-47 med det formål å beskytte jøder i Norge. Den gangen ble det imidlertid hevdet at verken Politiets sikkerhetstjeneste (PST) eller det vanlige politiet kan hindre islamistene i å anskaffe våpen, da de ikke har gjort noe ulovlig. Ifølge Norges Jeger- og Fiskeforbund har heller ikke de anledning til å avvise slike deltakere på sine kurs.

Rent generelt, og særskilt i lys av det ovenfor nevnte, mener Mosveen at det er både latterlig og hyklersk at hans kommentarer om temaer som flyktning­politikk skal gjøre ham uskikket til å drive med skytesport, eller til en fare for rikets sikkerhet.

– En oppfordring til justisdepartementet bør jo være at de heller burde bekjempe den kriminaliteten «våre nye landsmenn» står for, fremfor å trakassere patriotiske nordmenn.

Hvilket såkalt høyreekstremt miljø Mosveen beskyldes for å tilhøre, har han ingen formening om. En talsmann for Høyre meddeler overfor Frihetskamp at partiet ikke har kjennskap til saken, men ønsker ikke å kommentere hvorvidt det er positivt eller negativt at personer på høyresiden i politikken blir forskjells­behandlet av politiet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg