Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Aktivistdagene 2018 i Danmark

Aktivistdagene 2018 i Danmark

MOTSTANDSBEVEGELSEN Den danske grenen av Den nordiske motstandsbevegelsen arrangerte i helgen den første utgaven av de årlige aktivistdagene. Det var en helg med taler, foredrag, forskjellige aktiviteter og fellesskap.

Været var godt, og den dype skogen et hemmelig sted i Danmark var rammen da Motstandsbevegelsen arrangerte de første av mange fremtidige årlige aktivistdager for de mest engasjerte medlemmene av Den nordiske motstandsbevegelsen.

Arrangementet markerte for alvor Motstandsbevegelsens rotfeste i Danmark og var herdende for medlemmenes sammenhold og fellesskapsfølelse.

Aktivistdagene 2018 ble skutt i gang lørdag da arrangementets konferansier bød alle velkommen og en særlig innbudt gjestetaler deretter inntok talerstolen. Alle fremmøtte lyttet interessert til et to timers langt foredrag om blant annet språkets bruk som våpen av det folkefiendtlige systemet til både indoktrinering og fordummelse av den danske befolkning siden «befrielsen» i 1945.

Etter det lærerike foredraget gikk Den nordiske motstandsbevegelsens leder for det samlede Norden, Simon Lindberg, og den nasjonale lederen av den danske grenen av Motstandsbevegelsen til talerstolen og annonserte en rekke nyheter. Her ble blant annet en ny redesjef utnevnt, og en mindre gruppe av de mest lojale og engasjerte medlemmene ble forfremmet til aktivister og overrakt den ærefulle aktivistpinsen.

Lørdagens foredrag og taler ble avbrutt av en god lunsj med snakk på kryss og tvers, før folk igjen satte seg til rette foran talerstolen for å lytte til taler fra redesjefene, Motstandsbevegelsens nasjonale leder og Nordens leder.

Det ble av de danske talerne snakket om Motstandsbevegelsens virke i Danmark før, nå og i fremtiden, og det ble holdt en ideologisk tale om det å være og leve som nasjonalsosialist.

Simon Lindberg holdt deretter en tale på engelsk som var beskrivende og berikende, inspirerende og motiverende for alle som lyttet til den.

Lørdagens program var nå ved sin ende, og duften av kveldsmat fylte allerede lokalene. Bordene ble stilt opp og alle samlet seg om de varme grytene med gulasj og hygget seg med kameratslig snakk og ideologiske samtaler, både under middagen og senere utenfor ved det knitrende bålet under den mørkeblå kveldshimmelen.

Skiftende vakthold sørget gjennom natten for at alle kunne sove trygt, før søndagen startet med frokost, og Motstandsbevegelsens obligatoriske fysiske test og kamptrening begynte.

Alle medlemmer ble testet i løp, armhevinger, situps, rygghevinger, pullups og lengdehopp, før Motstandsbevegelsens kampsportansvarlige presenterte dagens program for kamptreningen. Det ble trent på forskjellige blokkerings- og slagteknikker, samt ordinær gatekamp, både én mot én, og én mot to.

Etter noen timers trening hadde den første utgaven av aktivistdagene på dansk grunn nådd sin avslutning. Alle var trøtte, men motivert og tent til den fortsatte kampen for Nordens frihet, da det under ettermiddagen ble sagt farvel og medlemmene, både opplyst og oppløftet, kjørte hjem.

Se flere bilder fra aktivistdagene her: