Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Motstand under evolusjon – Aktivistdagene 2019

Motstand under evolusjon – Aktivistdagene 2019

0

MOTSTANDSBEVEGELSEN Medlemsreform, foredrag og mange interessante nyheter sto på programmet da Den nordiske motstandsbevegelsen nå i helgen arrangerte Aktivistdager i Dalarna.

Lørdag 26. januar 2019 startet årets utgave av Aktivistdagene. Temaet for i år var «Motstand under evolusjon».

Etter at alle hadde blitt ønsket velkommen og regler og andre praktiske saker hadde blitt gjennomgått holdt Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg et to timer langt innledningsforedrag som handlet om helgens store nyhet: Medlemsreformen i Den nordiske motstandsbevegelsens svenske gren.

Lindberg innledet med å gjennomgå forskjellige mål som Motstandsbevegelsens virksomhet har til hensikt å oppnå. Lindberg understreket også i foredraget at organisasjonen i forskjellige stadier av sin utvikling må se ut på forskjellige måter og at en forandret omstendighet som ligger bak den nye medlemsreformen er at organisasjonen har blitt bredere med tanke på hva slags mennesker vi rekrutterer.

En kort forklaring av medlemsreformen er at organisasjonens svenske gren på redenivå kommer til å deles opp i en medlemsavdeling og en kampavdeling, for å bedre kunne ta vare på rekruttene som ikke er interessert i mer risikofylt gateaktivisme. Motstandsbevegelsen skal ikke ha noen inaktive medlemmer; alle som vil anslutte seg skal kunne finne noe å hjelpe til med. Samtidig vil kampavdelingene, i og med at de blir avlastet fra andre oppgaver, kunne fokusere mer på gatekampen og dermed beholder organisasjonen sin aktivistiske spydspiss.

Som mange av de andre talene og foredragene avsluttet Lindberg sin presentasjon med en spørrestund hvor de nærværende fikk mulighet til å stille spørsmål om medlemsreformen. Etter spørrestunden ble det servert en noe forsinket lunsj.

Neste punkt på programmet var at den svenske riksledelsen presenterte to positive strukturforandringer innad i organisasjonen. Den ene var at Robert Eklund nå inngår i Den nordiske motstandsbevegelsens svenske riksråd. Eklund har vært midlertidig vikar for Emil Hagberg som i slutten av forrige år var involvert i en bilulykke. Hagberg har dog kommet seg ekstremt raskt og Eklund kommer ikke til å erstatte ham i riksrådet, men ha andre egne oppgaver.

Den andre positive nyheten var at svenske Rede 1 nå har vokst såpass mye at det deles opp i to deler. Uppsala, Stockholm og Gotland inngår fortsatt i Rede 1, mens de resterende delene av Rede 1s gamle territorium tilhører det nyopprettede Rede 8.

Det nye redet ledes av Niklas Yngwe som er kjent fra Mer enn ord-podkasten og tidligere har vært områdesjef for et av områdene i Rede 1. Yngwe snakket kort om sitt redes potensiale før øvrige redesjefer – eller deres utsendte representanter – avla rapport om sitt redes virksomhet i 2018 og planer for 2019.

Etter rapporten fra redene talte et medlem fra den forbudte grenen av Den nordiske motstandsbevegelsen i Finland om kampen i øst. Også representanter fra Norge, Danmark og Island rapporterte fra sine respektive land. En utenomnordisk gjest rapporterte også om den politiske undertrykkelsen mot nasjonalister i sitt hjemland og hvor inspirerende Den nordiske motstandsbevegelsens kamp er for nasjonalister rundt omkring i verden.

Kort oppsummert var så vel rapportene fra de svenske redene som de øvrige nordiske landene positive. I Finland har det blitt demonstrert flittig til tross for forbudet. I Norge og Danmark har den offentlige aktivismen fortsatt å øke, og på Island har organisasjonen også brutt ny mark med aktivisme som har blitt fulgt av medieskriverier.

Fredrik Vejdeland og Max Rosenfors forhåndsviste deretter en sak som i løpet av kort tid vil lanseres for almenheten. Mer enn det avslører vi ikke i denne artikkelen.

Neste taler var Robert Eklund som snakket om kampen på internett, hvordan vi har arbeidet tidligere og hvordan vi skal arbeide i fremtiden for å spre vårt budskap på nettet. Eklund snakket om alt fra sensuren på sosiale medier til kryptovaluta og etterlyste medarbeidere til forskjellige prosjekter.

Etter Eklund var det igjen Vejdeland som presenterte noe, nemlig sin skrift «Forsvarstale for nasjonalsosialismen» som tidligere har blitt publisert som artikkel på Frihetskamp, men som nå også kan fås kjøpt i trykt format. Samtlige nærværende fikk hvert sitt eksemplar av skriften gratis.

En annen sak som ble delt ut til alle nærværende var det nye flyvebladet som Simon Lindberg presenterte som neste punkt på programmet. Lindberg kalte også opp svenske medlemmer som skulle utnevnes til aktivister, og Haakon Forwald kalte deretter opp norske kamerater som skulle tildeles en utmerkelse for god oppførsel.

Pär Öberg snakket etter en pause før middagen om hvordan Motstandsbevegelsen kan bygge et samfunn i samfunnet. Mange ideer og spørsmål ble her utvekslet mellom Öberg og lytterne. Öberg bød også på en og annen spøk, som ble tatt godt imot av publikum.

Kvelden ble deretter avsluttet med at Sebastian Elofsson holdt en flammende tale om selvforbedring og soldatånd samt at Pär Sjögren informerte om Fangehjelpens virksomhet. For mange av de nærværende fortsatte dog arbeidet inn i de små timer da flere mindre og mer interne møter skulle holdes.

Søndagen ble ikke helt uventet innledet med frokost før en bok ble delt ut til kameraten som hadde donert mest penger til et veldedig formål.

Deretter holdt Fredrik Vejdeland en tale der han snakket om hvordan Motstandsbevegelsen kan bedrive mer nisjevirksomhet for å tiltale forskjellige avgrensede målgrupper. Vejdeland snakket også om direkte og indirekte propaganda.

Som siste større punkt for dagen ble det holdt en direktesendt folkekonferanse hvor medlemsreformen og en stor del av de andre nyhetene fra Aktivistdagene ble formidlet til det nordiske folket.

Vanskeligheter med å se klippet? Prøv å se det på VK.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg