Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Aktivister besøker MNA

Aktivister besøker MNA

UNGARN: Fra torsdag den 18. juli til søndag den 21. juli besøkte aktivister fra Motstandsbevegelsen kamerater i ungarske MNA (Ungarske Nasjonale Fronten). Denne gangen for å delta på en av flere leire som organiseres i løpet året. Feltøvelser, nærkamp og hard trening stod på skjemaet.

2013-07-22-atkelesi-gyakorlat-duna-mellekagan3

Fredag

Som forrige reise tok aktivistene under torsdagskvelden Budapest flyplass som utgangspunkt og begav seg derfra hjem til en lokal MNA-aktivist. Selskapet rakk noen timers søvn for så å stå opp 06.00 på fredagsmorgenen, spise frokost og legge hovedstaden bak seg. Etter ett par timer i bilen vestover, gjennom jordbrukslandskap og små innslag av løvskog, svingte vi av hovedveien. Ferden forsatte så ett par kilometer på våte grusveier. Snart ble bilen stoppet av uniformerte vakter som via radio meddelte leirledelsen om vår ankomst. Og etter en liten tur, var selskapet fremme ved leirens utkant og mottok der informasjon om rutiner og regler.

Aktivistene ble tildelt en teltplass og bedt om å kle seg i uniform, som for øvrig ble en blanding av tyske Bundeswehr og svenske M90. MNA hadde akkurat avsluttet sin morgentrening så mens de kom i orden hadde Motstandsbevegelsens aktivister litt tid til å reflektere over sine inntrykk.

MNA er en radikal, militært rettet nasjonalistisk og sosialistisk kamporganisasjon. Fokus legges på militær trening og spredning av propaganda. Kulturelle og historiske faktorer gjør at de skiller seg fra Den Nordiske motstandsbevegelsen på visse punkter, men de ganger man har diskutert har man vært enige om nesten alt. Ett emne som stadig kommer tilbake har vært den jødebefengte og raseblandede vesten og hvordan de europeiske folkene må forenes i kampen mot Sion og kapitalismen.

https://youtu.be/aDubKKNcHKU

Siden kommunismens fall har Ungarn blitt helt overtatt av kapitalismen. Eksterne og interne fiendtlige krefter har kjøpt opp og siden lagt ned store virksomheter som folket kunne leve av. Man har siden blitt tvunget til dyr import. En Ungarer fortalte ved ett tilfelle at landet har kapasitet til å uten problem kunne forsyne 20 millioner mennesker med mat, men at kapitalismen gjennom sine handlinger nå har tvunget opp prisen på maten. Prisen på mat skiller seg ikke mye fra Sverige. Dette gjør situasjonen nesten uutholdelig da en normal arbeiderlønn kan ligge på rundt 400 euro. Den samme ungareren sa at det ungarske folket har fått se sionismens to verste sider: Sovjetdiktaturet og rovkapitalismen. At den «ungarske» jøden og den internasjonale valutaspekulanten George Soros’ navn brukes som banneord sier egentlig alt.

MNA trener og forbereder seg på å kunne gripe inn den dagen det ungarske systemets avsporing har blitt total. De forfekter ideal som disiplin, styrke, moral og ære. Etter å ha trent og levd med disse mennesker selv når de har vært slitne og sultne, kan vi konstatere att deres ideal er langt fra tomme ord.

Aktivistene ble ønsket velkommen og innlemmet i en av de mindre gruppene. Deretter inspiserte befalet alle deltagerne og deres utrustning. Visse måtte endre på mindre detaljer, men Motstandsbevegelsens medlemmer kom seg helskinnet igjennom inspeksjonen. Deretter ble det trent en lang stund. Det var fremdeles formiddag, men allerede 33 varmegrader. Svetten fosset, ettersom som vi nordboere ikke var vant til den ungarske sommeren.

Ungern7

Senere ble det igjen oppstilling og gjennomgang for resten av dagen. Deltagerne fikk en liste på ting de skulle hente ut av sine telt og legge i sine ryggsekker, danne grupper og igjen stille seg opp. Man fikk beskjed om å ta med mye vann da det kom til å bli en lang dag. Rett etterpå satte man seg opp i pickup-biler som etter noe kjøring langs skogsveier slapp av deltagerne i ett skogsområdet. Deretter fulgte en lengre vandring med forskjellige øvelser langs veien. Man navigerte med kart og kompass og kommuniserte med øvrige grupper via radio. Stemningen var alvorlig og seriøs.

2013-07-22-atkelesi-gyakorlat-duna-mellekagan1

Etter aktivistenes gruppe ble slått sammen med en annen gruppe tok man seg ut av skogen og over åpne felt. Varmen fikk luften til å vibrere og de korte vannpausene ble tatt imot med stor takknemlighet. Etter en rekke andre øvelser og kilometer traff man ytterligere deltagere som hadde forberedt middag. Middagen bestod, ikke helt overraskende, av ungarsk gulasj. På dette tidspunktet hadde man ikke spist siden 06.15 og klokken var nå rundt 19.00.

ungern_rep

Marsjen fortsatte og det begynte å mørkne. Man hadde bestemt seg for å krysse en sideelv til Donau. Etter at man hadde svømt over med ett tau og begge ender var forankret i trær, dro deltagerne seg gjennom vannet. Et tau som var spent høyere gjorde att ryggsekkene kunne heises over vannet uten å bli våte. Sumpene rundt Donau gjorde att deltagerne var hardt belastet av mygg og klegg. Dagen etter ble det funnet mange myggstikk, til og med i håndflatene.

Etter flere timer med vandring og øvelser i mørket møttes man av pickup-bilene. En rask tur tilbake til leiren ble etterfulgt av en kort gjennomgang før morgendagen. Obligatorisk feltdusj fulgte så, klær ble vasket og hengt til tørk, vakter for natten ble valgt ut og man ble beordret i seng. Klokken var nå straks 00.00. Fredagen var avsluttet.

Ungern3

Lørdag

Leiren ble vekket 06.00. Oppstilling i treningsklær ble beordret. En lengre styrketrening og litt nærkamp etterfulgt av en løperunde som gikk over i ytterligere styrketreninger. Etter man hadde fått strukket ut og skiftet om til uniform var det oppstilling fremfor teltene. I en time gikk befal rundt og inspiserte skjorter, barbering og orden i teltet. Våre aktivister klarte seg uten anmerkninger og kunne sammen med mesteparten av deltagerne spise frokost. De grupper som ikke hadde orden i teltet ble tvunget til å gjøre armhevinger i den allerede sterke solen.

2013-07-23-mna-orszagos-nyari-tabor-2013-41

Øvelser, marsjering og våpenhåndtering stod på skjemaet fram til lunsj. Lunsjen bestod nok en gang av gulasj, men man ble overrasket over å få kaffe til slutt da ungarere som regel drikker noen form for te. Kaffen viste seg dog å være en skuffelse, da den kun vagt minnet om den sterke svarte kaffen som vi er vant til.

En konkurranse skulle holdes senere på dagen og alle hjalp nå til med forberedelsene. Grenene bestod blant annet av: Løping, ta fra hverandre og sette sammen automatgevær, igjenkjenne våpendeler og ammunisjon, samt å forflytte seg over ett horisontalt spent tau. Utførelsen og tiden det ble gjennomført på var det som skulle bedømmes.

Da resultatet fra konkurransen ble lest opp var det allerede sent på ettermiddagen og deltagerne skulle snart få middag. Dessverre vant ingen av våre medlemmer, men det hadde vi ærlig talt ikke forventet heller. Til alt hell kom heller ingen av våre til sist, og de gjorde alle en bra innsats. Etter den sene middagen (kjøttgryte) rakk man å gjøre noen raske øvelser. Senere ble vask av klær og mannskap beordret.

Ett stort leirbål i midten av leiren ble tent og deltagerne slo seg ned i en stor sirkel. Klokken var nå rundt 21.00. Lederen for MNA kom og alle reiste seg opp i givakt. Lederen ba dem om å sette seg ned og en spørrestund i kombinasjon med ideologisk forelesning fant sted. Motstandsbevegelsens delegasjon ble tildelt en tolk som oversatte. Frem til midnatt ble flere emner tatt opp og man erfarte at samme flerkulturelle galskap som plager Norden, også plager Øst-Europa. Lederen gikk også dypt inn i flere spørsmål vedrørende organisasjon, taktikk og filosofi. Våre aktivister slapp unna vakttjeneste for natten og gikk glade og slitne til sengs. En stund lå man å diskuterte kveldens pratestund, men sovnet ganske raskt.

Ungern51

Søndag

Som sist morgen ble man vekket 06.00, trente en lang stund, klesskift og oppstilling fremfor teltet for inspeksjon. Også denne morgenen klarte aktivistene seg uten anmerkninger. Mens noen andre stakkarer måtte gjøre armhevinger i bakgrunnen så spiste vi leirens siste frokost.

Arrangementet skulle avsluttes klokken 14.00 og en avslutningsseremoni skulle holdes. Det fantes ikke tid for mer omfattende øvelser. Klokken var nå rundt 09.00. De som behøvde det, fikk tid til å forberede sin hjemtur. Flere MNA-aktivister passet på å spørre våre medlemmer om kampen i Norden og vårt syn på saker og ting. Nye kontakter ble etablert og tilbakereiser ble planlagt.

En siste oppstilling og inspeksjon ble etterfulgt av en kortere tale av leirens befal. Ledelsen for MNA delte så ut flere ulike medaljer og diplomer for særskilt gode innsatser. Også våre aktivister fikk medaljer for vårt nærvær og for å ha vist en ånd som ikke skuffet MNA. Seremonien tok lang tid, uten at deltakerne rørte seg av flekken. De stod stille til tross for den rennende svetten og de angripende kleggene.

MNAs leir var kommet til veis ende og delegasjonen ifra Norden ble kjørt til Ferihegy flyplass i Budapest. Klokken 18.05 tok flyet av og aktivistene forlot Ungarn for denne gangen.

Besøk MNAs hjemmeside HER.