Hjem Nasjonal kamp Aktivister trakassert, pågrepet og tvangsdeportert fra Sverige

Aktivister trakassert, pågrepet og tvangsdeportert fra Sverige

8

1984 To aktivister tilhørende Motstandsbevegelsens norske gren ble onsdag arrestert utenfor Kungälv i forkant av organisasjonens 1. mai-demonstrasjon. Dagen etter ble de utvist og fraktet ut av landet.

Det var aktivistene Richard Eide og Andreas Haglund Arnesen, samt et kvinnelig medlem som kjørte bilen, som på onsdag ble stoppet av en sivil-politibil på vei til Motstandsbevegelsens 1. mai-demonstrasjon i Kungälv.

Hendelsen fant sted i nærheten av samlingsplassen, og politiet hevdet de stoppet aktivistene, da de mistenkte at sjåføren hadde kjørt for fort. «Rutinekontrollen» viste seg dog, ikke helt uventet, å være den sedvanlige politiske trakasseringen, nå under dekke av å være en «utlendingkontroll».

En stor politivan med ytterligere fire politimenn ankom etter kort tid og aktivistene ble visitert, og da de forsøkte å dokumentere trakasseriene ble telefonene konfiskert. Sjåføren, som de innledningsvis hevdet hadde kjørt for fort, fikk kjøre videre, mens Andreas og Richard ble satt i en ny politibil, en fangetransport, og kjørt til arresten i Göteborg hvor de fikk sitte de påfølgende 24 timene.

Politiet hevdet senere at de hadde fått informasjon fra norske myndigheter og Interpol om at aktivistene var «politiske ekstremister» tilhørende Motstandsbevegelsen, var voldelige og hadde vært involvert i og blitt dømt for en rekke voldshendelser tidligere og derfor utgjorde en fare for rikets sikkerhet og måtte utvises fra landet.

Etter 24 timer i arresten ble aktivistene overført til Kriminalomsorgen og senere på torsdag fraktet hele veien til Halden hvor de senere ble løslatt. I dokumentene de ble overlevert, som er mer eller mindre identiske og dessuten fulle av skrivefeil, fremkommer det en rekke grove løgner, fremsatt av norsk politi. Blant annet står det:

Hagelund Arnesen är sedan tidigare känd av norsk polis som för att vara våldsam under demonstrationer i Norge och han är också i Norge känd att delta i NMR demontrationser i Sverige. I Norge förekommer han som dömd bl.a. för kroppsskada, grov kroppskränkning, skadegörelse och han förekommer misstänkt i polisregistret för olovlig beväpning på offentlig plats.

Ingen av aktivistene er straffedømt for noe av det som blir påstått i dokumentet. Det beskrives også at både Richard og Andreas hadde en «dårlig holdning mot politiet».

I tillegg til å bli arrestert, utvist og tvangsdeportert ble Richard nektet innreise i Sverige i tre år, og Andreas i fire år. Avgjørelsen vil naturligvis bli anket.

Som en kuriosa kan Frihetskamp nevne at Sverige den seneste tiden har ønsket velkommen opp mot 150 IS-terrorister tilbake til landet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Revolusjonæren
Revolusjonæren
3 år siden

«The first and fiercest punishment ought to fall first on the traitor, second on the enemy. If I had but one bullet and I were faced by both an enemy and a traitor, I would let the traitor have it.»

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Politisk trakassering det her ja.

Eg ser frem til og høre om det i frontlinjen.

Roar
Roar
3 år siden

Helt absurd. Finnes det ikke noe å ta en på, så diktes det like gjerne opp noe.

Martin
Martin
3 år siden

Synd at så godhjertede personer som Richard og Andreas blir behandlet slik. (((Systemet))) viser stadig sitt sanne djevelansikt, og noe samarbeid med politi eller staten forøvrig kan de bare glemme. Vi gir oss ikke, og jeg ser fram til da (((systemet))) ligger i grus og nasjonalsosialismen spirer opp av grusen som vårblomst.
HFH, kamerater! ?‍♂️

Haraldsson
Haraldsson
3 år siden

Håper dette taes videre og at politiet settes litt på plass, for tydeligvis har de gått langt over streken og misbrukt sin makt.

Richard
Svar til  Haraldsson
3 år siden

Dem arbeider utifra instruks dem har fra rikspolitisjefen. Han er politisk plassert i den stillingen og har tidligere gått ut med at han ønsker oss dit pepper gror.

Steinar
Steinar
3 år siden

Dette er kun maskiner som følger direktiv. Det finnes ikke hjerne eller hjerte der.

Oystein
Oystein
3 år siden

Hele denne episoden skal jeg legge frem til venner og bekjente presis slik den var. Henvise til artikkel og samtidig få folk til å reflektere realiteten nå i 2019 hvor Nordmenn blir utvist fra sitt naboland for å delta i en lovlig demonstrasjon. <– Og dette imens over 150 IS krigere ønskes velkommen inn?? Den nordiske motstandsbevegelse er den eneste politiske organisasjon eller parti hvor det foreligger ordre fra øverste innstans ned til Politiet om å kue oss ned. Ikke bare forsøke å kue oss ned, men I tillegg i forsøke så godt de kan å fremprovosere en konfrontasjon. Helst… Les mer »