Hjem Nyheter Aktor rygger: «Har aldri sagt at drapet på Tommie ikke hadde noe...

Aktor rygger: «Har aldri sagt at drapet på Tommie ikke hadde noe med voldtekten å gjøre»

2

SVERIGE I et nytt intervju med politiadvokat Stina Sjöqvist sier hun som ventet at det eneste hun har sagt er at Tommie Lindh ikke døde da han avbrøt en voldtekt. Samtidig fortsetter løgnmedias desinformasjonskampanje omkring drapet på Tommie.

Politiadvokat Stina Sjöqvist. Foto: Facebook.

Fredag ble det tatt ut tiltale mot sudaneseren Abubaker Mohamad Awad av politiadvokat Stina Sjöqvist for drap, grov voldtekt, voldtekt, forsøk på drap og grove trusler i Ångermanland tingrett. Allerede i tiltalebeslutningen fremgår ting som motsier det som Stina Sjöqvist tidligere har sagt i media, for eksempel om at drapet på Tommie og voldtekten av kvinnen er «hendelser adskilt i tid og rom».

I Sjöqvists gjerningsbeskrivelse står det nemlig at den voldtektsforbrytelsen som Mohamad Awad tiltales for «bør bedømmes som grov ettersom Abubaker Mohamad Awad utsatte MA for et gjentatt seksuelt overgrep under alvorlige trusler og at det skjedde i direkte tilknytning til at han hadde stukket ned Tommie Lindh som lå alvorlig skadet».

Nordfront.se har derfor vært i kontakt med Sjöqvist for å se om hun fastholder at Tommie Lindh ikke døde fordi han stod i veien for voldtekten, noe hun hevdet så sent som sist mandag.

Da jeg snakket med deg tidligere denne uken sa du ganske bestemt at motivet for å drepe Tommie ikke hadde med voldtekten å gjøre.

— Ja. Eller jeg har ikke sagt at det ikke har å gjøre med det, jeg har sagt at det ikke er slik at han har kommet og avbrutt en voldtekt.

Jeg er ganske sikker på at jeg spurte om du stod fast på at Tommie ikke ble drept fordi han stod i veien for en voldtekt?

— Ja.

Men skulle man kunne si at han ble drept fordi han stod i veien for en voldtekt?

— Mmm.

Men deretter begynner Sjöqvist å, som mange ventet, gå inn på semantikken og si at hun bare hevdet at Tommie ikke døde mens han avbrøt en voldtekt. Det siste er noe som det er blitt spekulert om på sosiale medier, samt noe som to av Tommies venner sa at de hadde hørt da de ble intervjuet av Nordfront.se. Men det Tommies venner sier i intervjuet er så klart bare rykter, hvilket også fremgår. Etter dette fikk Nordfront.se ta del i opplysninger som snarere gjør gjeldende at Tommie i stedet ble drept fordi han stod i veien for voldtekten, som altså alle nå er enige om rett etter at gjerningsmannen stakk ned Tommie. Opplysninger som av ulike årsaker er å betrakte som svært troverdige og som dessuten uttrykkelig sier at Tommie etter å ha blitt vekket har gått imellom og tatt tak i afrikaneren, som fremdeles klådde på jenta, og sagt til ham at han skulle slutte.

— Ja, det er jo et tolkningsspørsmål. Det kan man vel spørre om, hva han hadde tenkt å gjøre og hvorfor han drepte Tommie, sier aktor og fortsetter:

— Jeg kan ikke se at det er funnet et motivbilde som går ut på at Tommie skal ha blitt drept for at han [gjerningsmannen] skal kunne voldta henne.

Aktor påstår dessuten at hun ikke kjenner til at Tommie skal ha gått imellom og håndgripelig forsøkt å forsvare kvinnen.

Men du ville si at selve drapet var en forutsetning for at han skulle kunne gjennomføre voldtekten?

— Det blir jo en spekulasjon, og det vil jeg ikke spekulere i.

På tross av dette har Stina Sjöqvist som kjent i mange intervjuer spekulert i at motivet for å drepe Tommie ikke har noe i det hele tatt med selve voldtekten å gjøre. I et tidligere intervju med SVT dementerer hun ikke bare spekulasjonene om at Tommie Lindh skal ha avbrutt en pågående voldtekt, hun sier også at «dette er hendelser som er adskilte fra hverandre i tid og rom».

Omtrent samtidig sier hun til Fria Tider:

— Disse hendelsene er adskilt fra hverandre og finner sted i løpet av noen timer.

Selv om både Tommie og kvinnen er svensker og gjerningsmannen er afrikaner sier Sjöqvist dessutent til Fria Tider at «det er ikke en såkalt svensk kvinne som blir voldtatt av en mørkhudet mann der en svensk mann tvinges til å avbryte og blir stukket ihjel med kniv», hvilket tyder på at hun vender seg mot den etniske oppdelingen av gjerningsmann og offer.

Desinformasjonskampanjen fortsetter

Det har åpenbart blitt spredt en hel del feilaktigheter omkring Tommie Lindh-saken. I visse europeiske land har tanken om at Tommie døde mens han avbrøt en voldtekt ført til en historie der Tommie Lindh avbrøt en pågående overfallsvoldtekt ute på gaten av en 14 år gammel jente og ble drept i forbindelse med det. Dette synes å ha sitt opphav i at den finske meningsdanneren Tina Wiik blandet sammen Tommie Lindh-saken med et seksuelt overgrep på en 14 år gammel jente som Abubaker Mohamad Awad gjorde seg skyldig i flere år tidligere.

Dette er falske nyheter som Nordfronts reporter Simon Holmqvist personlig har forsøkt å forhindre, blant annet ved å kontakte utenlandske aktører som mot bedre vitende har spredt dem.

Men det er tydelig at Sjöqvists uttalelser handlet om mye mer enn det. I SVT-intervjuet forteller hun om hvorfor hun tidlig i utredningen valgte å gå ut med sine teorier om motivet og hendelsesforløpet:

— Jeg vil kommentere den opplysningen, sier hun og utbroderer:

— Jeg synes det er unødvendig at det benyttes på den måten. Man trenger ikke å hetse opp noen stemning, det er tragisk nok som det er.

«På den måten» sikter så klart på at man påpeker at de grove forbrytelsene som Abubaker Mohamad Awad nå er tiltalt for er en del av systematisk svenskfiendtlig vold. I denne saken dessuten ekstra provoserende ettersom vi altså har en fremmed som er blitt sluppet inn i Sverige, blitt tilbudt å ta del av all den velstand som forfedrene har bygget opp, allerede tidligere har begått sedelighetsforbrytelser men likevel har fått bli igjen og fått forelagt muligheten til å drepe Tommie Lindh, voldta hans venninne og dessuten nesten drepe ytterligere en svenske.

Løgnpressen kritiseres

Akkurat som forventet står aktor altså fast ved at hun kun har sagt at Tommie Lindh ikke døde da han avbrøt en voldtekt. Hun erkjenner samtidig at man ikke så kategorisk kan skille drapet fra voldtekten som hun tidligere har gjort, men sier samtidig at hun ikke vil spekulere i motiv men også at hun ikke kan se at motivet for drapet hører sammen med voldtekten.

Alt dette fremstår stadig mer underlig. Hvorfor er det uhørt viktig å spekulere i motiv den ene stunden, for å senere være umulig i neste stund? Som Nordfront tidligere har rapportert skal Abubaker Mohamad Awad i siste stund også ha oppgitt et motiv: Han følte seg truet av rasisten Tommie Lindh. Hvorfor kom den versjonen ikke før på slutten?

Også underlig er det at tiltalen, som egentlig skulle ha kommet allerede på torsdag, først kom på fredag. Aktor bad om en særskilt domstolsforhandling for å få en dags utsettelse. Til Nordfront sier Sjöqvist at det kommer av at forsvarsadvokaten ikke hadde rukket å lese gjennom utredningen i tide.

Nordfront har heller ikke i skrivende stund fått ta del i forundersøkelsesprotokollen. Det kommer vi tidligst til å få på mandag, lyder beskjeden fra tingretten. Årsaken er at deler av den skal maskeres. På tross av dette kan for eksempel Aftonbladet allerede i dag publisere bilder og sitater fra forundersøkelsen. Dermed får løgnpressen tre dager på seg til å fortsette å styre og manipulere narrativet om drapet på Tommie Lindh, mens Nordfront må vente til alt har kjølnet seg før vi kan kontrollere hva aktor sier opp mot hva som faktisk fremgår i utredningen.

Massemedias kampanje hvor man ved hjelp av aktor har forsøkt å tone ned de politisk følsomme opplysningene i saken har også blitt kritisert fra mange hold. På Facebook skriver for eksempel riksdagsrepresentanten Tobias Andersson (SD):

Nå når man kan ta del i forundersøkelsesprotokollen [sic!] blir det vanskelig for venstre og media å fortsette å beskytte afrikaneren som drepte Tommie Lindh og deretter voldtok ei jente under knivtrussel.

Gjentatte forsøk har skjedd fra media og venstre på å lage et bilde av at en drøss med høyreekstremister vil hylle en ung nazist. Dette for å flytte fokus fra forbrytelsen som ble begått.

«Abubaker Mohamad Awad har tvunget MA til samleie gjennom trussel med implikasjon om at dersom MA ikke gjorde som han sa skulle hun også drepes, samtidig som han retter en kniv mot henne.

Forbrytelsen bør bedømmes som grov ettersom Abubaker Mohamad Awad har utsatt MA for et gjentatt seksuelt overgrep under alvorlige trusler og at det skjedde i direkte tilknytning til at han hadde stukket ned Tommie Lindh som lå alvorlig skadet.»

Aftonbladets Oisin Cantwell påstod at «fremmedfiendtlige søplesider» løy om hendelsen for å vinne politiske poeng. Nå viser det seg at var «søplesiden» Aftonbladet som løy for å vinne politiske poeng.

Er det rart at svensker vender seg til såkalte alternative medier når de etablerte mediene jevnlig virker aktivt for å villede befolkningen og flytte fokus?

Det fremgår dog at det Andersson mener med forundersøkelsesprotokollen egentlig bare er tiltalebeslutningen. Frem til mandag er det bare søppelavisen Aftonbladet som har privilegiet å få ta del i alle detaljer.

Nordfront vurderer fremdeles forklaringen om at Tommie Lindh døde fordi han stod i veien for Abubaker Mohamad Awads sedelighetsforbrytelsesambisjoner som den eneste troverdige forklaringen på drapet. At afrikaneren skulle ha et separat og helt frittstående motiv, helt adskilt fra den grove voldtekten som han ifølge gjerningsbeskrivelse gjennomførte rett etter at han hadde uskadeliggjort Tommie, fremstår faktisk som ikke bare søkt men nesten absurd. Men dessverre er det eneste vi har å forholde oss til på fredag fremdeles aktors meninger, spekulasjoner og i visse tilfeller mangel på spekulasjoner.

Les også:
Tommie Lindhs drapsmann voldtok kvinnen to ganger
Opplysninger: Svenske betjenter i Tommie Lindh-saken granskes internt
Politiet lyver og avbryter torgmøtet for å hedre Tommie Lindh – nasjonalister samler seg likevel
Västernorrlands fylkesmann er sint over Tommie Lindhs minnestund
MUSIKK: Henrik Pihlström – Unga år – en hyllest til Tommie Lindh

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Heimdal
2 år siden

Drap og overfall på nordiske folk vaskes og skylles rent for alt av at dette er rasistiske handlinger mot hvite som vanlig. Rasistisk motiverte handlinger er jo kun forbeholdt vårt folkeslag å bli straffet med. Hvite folkeslag skal jo la seg integreres, assimileres og blandes ut, rettsvesenet og vårt «gode demokratiske» system godtar at vold begås i stor skala mot hvite da vi i deres syn verken eksisterer som et folk eller er et verneverdig folk. Saker blir arrogant fortiet og henlagt. De som sier noe får store personlige alvorlige konsekvenser likt som fordømte kjettere fikk under middelalderen. Hvite er… Les mer »

Steinar
Steinar
2 år siden

Det er mer viktig for de å ikke la en nasjonalist bli hyllet som helt, enn å oppklare og fortelle sannheten rundt drapet og dobbeltvoldtekten. Burde faen skamme seg.