Hjem Nyheter Norge Akuttinnkvartering av asylsøkere har kostet 1,6 milliarder på ett år

Akuttinnkvartering av asylsøkere har kostet 1,6 milliarder på ett år

MASSEINNVANDRING Akuttinnkvartering av såkalte flyktninger har kostet norske skattebetalere nærmere 1,6 milliarder kroner på ett år.

Nesten 1,6 milliarder kroner har akuttinnkvartering av såkalte flyktninger kostet norske skattebetalere i løpet av ett år. Prislappen gjelder for 19 308 sengeplasser i perioden 31. august 2015 og til 30. juni 2016.

Direktør Christine Wilberg i UDIs region- og mottaksavdeling forklarer til Aftenposten at løsningen med å innlosjere asylsøkere på hotell, konferansesentre og campingplasser ikke var planlagt.

– Dette var en løsning som var tilgjengelig i den situasjonen som oppstod, og var ikke et konsept vi hadde planlagt på forhånd. Vi visste ikke at det ville ta av som det gjorde.

Prisen per døgn svinger fra 387 kroner til 1 000 kroner per døgn. På 120 overnattingssteder er det betalt for over 2 millioner overnattinger. 81 millioner kroner har gått til hotellutgifter for uregistrerte asylsøkere som har ventet på registrering hos Politiets utlendingsenhet (PU) på Tøyen i Oslo.

Kilde:
Nødinnkvartering av asylsøkere har kostet mer enn halvannen milliard