Hjem Nyheter Al-Aqsastormen splitter BLM i jødespørsmålet

Al-Aqsastormen splitter BLM i jødespørsmålet

JØDISK MAKT Når grener av BLM tar side med Hamas kommer hele organisasjonen i en storm som ingen av deres anti-hvite opptøyer noensinne forårsaket, og BLM globalt benekter enhver tilknytning til antisemitter.

ADLs logo. Bilde: offentlig eie.

BLM Chicago la tirsdag ut et Twitter-innlegg der det sto: «Jeg står med Palestina», samt et bilde av paraglidere med det palestinske flagget. Onsdag fjernet de innlegget og la ut et nytt, der de erklærte at de ikke var «stolte» av gårsdagens innlegg. Samtidig understreket denne talen også sin støtte til palestinerne

Vi står sammen med Palestina og folket som vil gjøre det de må for å leve fritt.

Det neste innlegget på kontoen er en sarkastisk tirade rettet mot sionister:

Sionister, vi vet at vi såret deres følelser i går. Vi beklager på det sterkeste. Og dere bøyer dere til det laveste nivået med en veldig enkel, kjedelig og usmart kombinasjon av rasisme, sionisme og vold. Det eneste dere oppnår med dette er å organisere folk for oss. Har det sluppet unna at jo mer dere legger ned innsatsen, jo flere følgere får vi?

BLM Chicago presiserer videre at «Israels terrorisme skapte Hamas» og hevder at «når vi sier fritt Palestina, sier du antisemitt og Hamas». Gruppen uttaler:

Israels terrorisme skapte Hamas, og det er sionismen selv som forråder jødedommens fred – ikke de som protesterer mot dens [= denne ideologiens] folkemordseffekt på Palestina.

BLM Global Network Foundation har som svar på disse innleggene, som har blitt delt av blant andre BLM Los Angeles og Black Lives Matter Grassroots til nettavisen Washington Free Beacon, kunngjort at de ikke har noen formell tilknytning til noen av disse gruppene. I et brev til avisen skriver de:

Vi har ingen kommentar til deres historien. For å avklare er vi ikke tilknyttet BLM Grassroots, BLM Chicago eller BLM Los Angeles. Vi er globale/virkelige BLM.

Dette brevet, som ikke avslører «globale BLMs» eget syn på Hamas-Israel-konflikten, ble sendt etter at Jonathan Greenblatt, administrerende direktør i Anti-Defamation League, kunngjorde på Twitter sin dom over et bestemt innlegg på samme plattform.

Innlegget delt de siste dagene av BLM-avdelinger i Chicago og LA og andre utkantgrupper, som glorifiserer Hamas-terroristene som brukte paraglidere til å infiltrere Israel og slaktet ned over 1000 uskyldige, er mer enn sykt og forvrengt. Det er antisemittisk, dehumaniserende og kan føre til vold.

I denne sammenhengen minner New York Post om at BLM-grunnlegger Patrisse Cullors, under et foredrag ved Harvard University, sies å ha tatt til orde for Israels eliminering.