Hjem Nyheter Al Gore vil i likhet med Joe Biden ha et militærkupp «om...

Al Gore vil i likhet med Joe Biden ha et militærkupp «om Trump ikke avgår etter valgtap»

USA Venstresidens retorikk om å gjøre militærkupp i USA etter neste presidentvalg høres stadig oftere. Men en president sitter trygt, så lenge Israel vil.

Al Gore ble i 2006 svært innflytelsesrik som klimapanikkspreder med sin dokumentar En ubekvem sannhet, som delvis bestod av falsk vitenskap. Året etter fikk han Nobels fredspris. Gores miljøengasjement og personlige livsstil har blitt stilt spørsmålstegn ved. Kritiker mener at Gore har en økonomisk interesse i den politikken han driver og at han står for dobbeltmoral. Nå truer han i likhet med Joe Biden med militærkupp om Trump ikke avgår etter et eventuelt valgtap i høst.

Natt til onsdag sa Hillary Clinton, som Frihetskamp rapporterte, at det demokratiske partiets presidentkandidat Joe Biden under ingen omstendigheter bør akseptere et valgtap i høst mot den nå sittende presidenten Donald Trump.

Nordfront har også rapportert at Joe Biden vil se en militær innsats mot Trump om han ikke avgår etter et valgtap.

sier Al Gore som mellom 1993 og 2001 var visepresident under Bill Clinton, og senere gjorde karriere innen klimakrisebevegelsen, at om Trump motsetter seg et valgnederlag kommer amerikansk militær til å tvinge ham bort fra Det hvite hus.

RT News kommenterer den amerikanske venstresidens mobilisering foran valget med å skrive at Demokratene enten kommer til å være faste og standhaftige forsvarere av det amerikanske valgets ukrenkelighet, som innebærer at taperen i høstens valg må bøye seg nådig for demokratiets skyld, eller så kommer de til å ta i med krafftak for å i en domstol bekjempe eventuelle nederlag.

Håndteringen av demokratiet kommer ifølge retorikken til å være ulik, avhengige av hvem som vinner på valgnatten, mener RT News.

USA – en «demokratisk katastrofe»

Demokratene vant folkets stemme til fordel for Al Gore i presidentvalget i år 2000, men de tyngre veiende stemmene fra USAs kongress valgte i stedet repulikanernes George W. Bush som var sønn til den tidligere presidenten George H.W. Bush.

Etter en domstolskjennelse ble Bush tildelt presidentskapet, da domstolen bedømte at han hadde vunnet valget med mindre enn 1 000 stemmers margin i delstaten Florida — etter omtelling 327 stemmer; og han vant elektorenes stemmer. Time Magazine oppgir at Gore vant folkets stemmer over Bush med totalt 500 000 stemmer.

Når Donald Trump ble valgt til president, gjorde han det også på elektorstemmene i kongressen; folket hadde valgt Clinton. Marginen hos folket var mer enn 223 000 stemmer til Hillary Clintons fordel.

Fire år tidligere hadde Trump kalt USAs valgsystem for en valsystem for en «demokratisk katastrofe» på grunn av at det – ifølge hva Trump har sagt og også ifølge nyhetsfirmaet Voice of America (VOA) – kun er elektorstemmene som spiller noen rolle i de amerikanske valgene.

Trump nøt selv fordelene i og med at han ble valgt gjennom at USAs valgsystem er en «demokratisk katastrofe», ifølge VOA.

Rar krigsretorikk

Til nyhetsbyrået Reuters sa Al Gore på tirsdag at president Donald Trump skulle tvinges til å avgå fra sin post den 20. januar neste år om han ikke forlater den frivillig, ettersom militæret og sikkerhetsstyrker skulle svare for den nye presidenten ved det tidspunktet.

— Det er ikke akkurat opp til ham [Donald Trump], sa Gore, som også sier at Trump «med sitt kne trykker ned demokratiets nakke».

Dette var en åpenbar referanse til Derek Chauvin, som ble filmet da han satte et kne mot afrikaneren George Floyds hals, hvilket ble rapportert tidligere i sommer og utgjorde avsparket for Black Lives Matter-opptøyene rundt om i den vestlige verden.

Om Trump vinner eller taper neste valg med knapp margin, eller om de tyngre veiende elektorstemmene slår ut folkets, er dette med tanke på valgsystemet i USA verken uvanlig eller rart.

Det «rare» er i så fall demokratenes retorikk om at de skal motsette seg et nederlag i valget, eller at de skal sette inn militæret om Trump motsetter seg et nederlag. Det har ikke forekommet noen tydelige indikasjoner på at Trump skulle være en diktator som ikke skulle akseptere et valgnederlag om elektorstemmene skulle være rigget for å innsette en annen president.

Sitter trygt – om Israel vil

Som Nordfront tidligere har rapportert ble valget i 2016 manipulert av Israel, til Donald Trumps fordel.

Det finnes også kvalifiserte mistanker om at den nå avdøde jødiske pedofilen og mistenkte Mossadagenten Jeffrey Epsteins operasjoner med sextrafficking av unge kvinner og jenter var og er en utpressingsvirksomhet for å se til at medlemmer av den amerikanske kongressen stemmer og fatter beslutninger som Israel vil.

I Dylan Tomas bok Epstein: Dead Men Tell No Tales gjør jøden Ari Ben-Menashe – som påstår å ha vært israelsk spion – rede for hvordan Jeffrey Epstein og hans kompanjong Ghislaine Maxwell håndterte operasjonene for å fange politikere med sikte på å ha et jerngrep om dem om de skulle bete seg på en måte som ikke er til fordel for Israel.

Gjennom at Israel på denne måten kan gå «bakveien» inn i Kongressen – og at jødene dessuten er sterkt overrepresentert der – har de mulighet til å påvirke elektorstemmene til å velge den president Israel vil ha.

Dette innebærer også at motstandere av en sittende president har svært små muligheter til å erklære et presidentvalg ugyldig eller å gjør militærkupp mot en «sta» president – ettersom denne nyter av Israel og elektorenes beskyttelse.

Det er historisk sett også mer regelen enn unntaket at en sittende president sitter sine maksimalt tillatte to mandatperioder ut. Siste gang det ikke skjedde var ovennevnte George Bush den eldre.

For øvrig er det ved dødsfall eller om presidenten blir tvunget til å avgå etter en riksrett at den sittende presidenten blir tvunget vekk. Formelle riksretter har bare blitt gjennomført tre ganger; med Andrew Johnson i år 1868, med ovennevnte Bill Clinton – som dog ble tillatt å forbli sittende – og med Donald Trump, som ikke ble felt.

Det mest kjente eksempelet før Trump var da Demokratene forberedte en riksrett mot Richard Nixon. Han kom av mange jøder og jødiske medier til å bli betraktet som en antisemitt. Nixon valgte dog å på egen hånd gå før prosessen formelt skulle gjennomføres, ettersom presset på ham ble for hardt.

Historiekanalen History påpeker at mange andre presidenter har blitt truet med riksrett av politiske fiender uten at det har fått noen virkelig drakraft i kongressen.

Man kan formodentlig mest spekulere i hva som gjør at det er tilfellet, men Israels påvirkning på kongressen kan gi en pekefinger om at det fremmede landet utgjør en tung faktor vedrørende udemokratisk innflytelse.

Donald Trump og datteren Ivanka. Innfelt: Jeffrey Epstein.

Les også:
«Finkel-Think» – den jødiske valgstrategien som lå bak Trump og Orbáns dramatiske valgseire
«Den israelske lobbyen er USAs største problem»