Hjem Nyheter Norden Al Jazeera har laget en reportasje om Den nordiske motstandsbevegelsen

Al Jazeera har laget en reportasje om Den nordiske motstandsbevegelsen

MEDIA Den arabiske mediabedriften Al Jazeera har laget en reportasje om Den nordiske motstandsbevegelsen. I reportasjen følger man «Vikinger mot rasisme»-medlemmet Robin Lundin når han blant annet intervjuer Fredrik Vejdeland.

På et torgmøte under valgkampen i Kungälv ble Fredrik Vejdeland intervjuet av «Vikinger mot rasisme»-medlemmet Robin Lundin. Med seg hadde Lundin et TV-team fra den arabiske TV-kanalen Al Jazeera.

Lundin forteller at han er barneskolelærer og bor i det «flerkulturelle» området Komarken i Kungälv. Han beskriver at vikingene skulle ha blandet seg med folk fra hele verden. At vikingene skulle være lange, blonde menn mener han er «langt fra hvordan de så ut».

– Vi er en liten organisasjon med historieinteresserte, og vi jobber da med å holde vår verdensarv åpen for alt og alle, forteller Lundin til motdemonstrantene ved torgmøtet.

Lundin sier selv at ingen møter Motstandsbevegelsens representanter med logiske argumenter eller fakta. På grunn av dette tenkte han selv å sette Vejdeland på plass med sine spørsmål.

Tross dette pågår intervjuet kun i 2 minutter av den 25 minutter lange reportasjen. Intervjuet har dessuten blitt redigert slik at man ikke får høre hele Vejdelands resonnement.

Hoveddelen av reportasjen brukes i stedet til å sverte Motstandsbevegelsen. Lundin mener at Motstandsbevegelsen er kjent for å trakassere og skade folk, og koblet til dette snakker han om drapet på John Hron som om det hadde noe med Motstandsbevegelsen å gjøre.

Lundin treffer også den såkalte forskeren Christer Mattsson, som snakker om sin kjente debatt med Björn Björkqvist på 90-tallet.

Se reportasjen nedenfor: