Hjem Nyheter Norden Al Jazeera har laget en reportasje om Den nordiske motstandsbevegelsen

Al Jazeera har laget en reportasje om Den nordiske motstandsbevegelsen

8

MEDIA Den arabiske mediabedriften Al Jazeera har laget en reportasje om Den nordiske motstandsbevegelsen. I reportasjen følger man «Vikinger mot rasisme»-medlemmet Robin Lundin når han blant annet intervjuer Fredrik Vejdeland.

På et torgmøte under valgkampen i Kungälv ble Fredrik Vejdeland intervjuet av «Vikinger mot rasisme»-medlemmet Robin Lundin. Med seg hadde Lundin et TV-team fra den arabiske TV-kanalen Al Jazeera.

Lundin forteller at han er barneskolelærer og bor i det «flerkulturelle» området Komarken i Kungälv. Han beskriver at vikingene skulle ha blandet seg med folk fra hele verden. At vikingene skulle være lange, blonde menn mener han er «langt fra hvordan de så ut».

– Vi er en liten organisasjon med historieinteresserte, og vi jobber da med å holde vår verdensarv åpen for alt og alle, forteller Lundin til motdemonstrantene ved torgmøtet.

Lundin sier selv at ingen møter Motstandsbevegelsens representanter med logiske argumenter eller fakta. På grunn av dette tenkte han selv å sette Vejdeland på plass med sine spørsmål.

Tross dette pågår intervjuet kun i 2 minutter av den 25 minutter lange reportasjen. Intervjuet har dessuten blitt redigert slik at man ikke får høre hele Vejdelands resonnement.

Hoveddelen av reportasjen brukes i stedet til å sverte Motstandsbevegelsen. Lundin mener at Motstandsbevegelsen er kjent for å trakassere og skade folk, og koblet til dette snakker han om drapet på John Hron som om det hadde noe med Motstandsbevegelsen å gjøre.

Lundin treffer også den såkalte forskeren Christer Mattsson, som snakker om sin kjente debatt med Björn Björkqvist på 90-tallet.

Se reportasjen nedenfor:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Fantomet
Fantomet
2 år siden

Tragikomisk. «blonde menn mener han er «langt fra hvordan de så ut». sier Robin Lundin til en arabisk TV kanal. Ifølge Ahmad ibn, en mann som var medlem av det muslimske kalifatet i Baghdad som hadde mye kontakt med nordiske folkestammer beskriver vikingene som blonde og rødhårete fra en tekst han skrev på 900 tallet bla… Så har man også den romerske historikeren Tacitus før der igjen som skriver om germanere. Og så kan man jo bare se på nordiske i dag.. For en gjøk, skulle aldri ha fått lov til å være lærer.

Sidsel
Sidsel
2 år siden

Vel vi skal ikke glemme at muslimene sto på Hitlers side 😉

Fantomet
Fantomet
Svar til  Sidsel
2 år siden

Du mener Iran under Pahlavi dynastiet som ga kvinner stemmerett, ba dem forkaste hijaben og ville ta landet mer i en «vestlig» retning. Etter Tyskland og flere av deres alliertes fall så tok det ikke lang tid før Iran ble om til en Islamsk Republikk(1979) ledet av Khomeini.

Roar
Roar
Svar til  Sidsel
2 år siden

De aller fleste muslimer kjempet på alliert side. Lær deg historien.
Ellers er det forskjell også på muslimer, du har de som faktisk er nasjonalister, dvs de som fortsatt holder seg i eget land og kjemper for sitt land, og du har de som er globalister, dvs. de muslimer som invaderer Europa, samme type muslimer som kjempet på alliert side under andre verdenskrig, som de som kjemper på alliert side idag. Bruk hodet.

Richard
2 år siden

Husker at det var flere som argumenterte saklig mot disse bortskjemte såkalte vikingene mot rasisme den dagen og knuste mange argumenter men naturlig nok så passer det ikke deres agenda at det ble tatt med i det programmet.

Heimdal
2 år siden

Playmo-vikingen Robin Lundin i «vikinger mot rasisme» påstår at «vikingene ikke var blonde». Er ikke det rasefientlig hatprat mot nordiske folkeslag? Klart at vårt eldre folk hadde også svart, brunt og rødt hår, men det er KUN nordiske folkeslag som har det særegne lyse håret i en større andel av sin befolkning blandt verdens raser. De som benekter dette, er enten en idiot eller anti-hvit rasist. Hvordan kan det eksistere lyshårete fremdeles idag, om våre forfedre ikke var det? La meg greie ut litt om dette: Selvsagt finner man folk med lyst hår i Russland og øst-europeiske land, og faktisk… Les mer »

Morten
Morten
2 år siden

Bra kommentar under videoen: «This is hippies dressed like vikings and pissing on Nordic values.» Og det er faen helt riktig. Mange Vikinglag er infiltrert av venstreekstreme hippier som kler seg i vikingklær og snakker varmt om fremmedinvasjonen og folkeutbyttet, driter på vår kulturarv og tror de har monopol på den. Jævla pakk fortjener ikke å gå med Mjølnir!

N.S
N.S
2 år siden

Når ble det «rasisme» å ikke akseptere folkemord på eget folk?