Hjem Nyheter Al Jazeera-journalist avrettet av israelske soldater

Al Jazeera-journalist avrettet av israelske soldater

3

VESTBREDDEN Mens øyenvitner rapporterer om en kaldblodig militær henrettelse, undersøker IDF muligheten for at palestinere avfyrte de dødelige skuddene med våpen som unnslapp observatørenes oppmerksomhet.

Shatha Hanayasha strekker ut hånden for å prøve å flytte sin ihjelskutte kollega under pågående kuleregn. Foto: Skjermbilde Youtube

Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh var iført en synlig pressevest da hun ble skutt i ansiktet av israelske soldater under deres angrep på en flyktningleir i byen Jenin, som ligger nord på Vestbredden. Ifølge øyenvitner avfyrte skarpskyttere plutselig, helt uprovosert og uten forvarsel en rekke skudd mot flere journalister som befant seg i flyktningeleiren. Anklager om overlagt drap rettes nå mot Israel.

– Jeg betrakter dette som et soleklart tilfelle av attentat på journalister. Skarpskytteren som drepte Shireen hadde til hensikt å drepe henne, ettersom han bevisst beskjøt en ubeskyttet del av kroppen hennes, forklarer journalistkollegaen Shatha Hanayasha til medieselskapet Al Jazeera.

Reporteren understreker videre at beskytningen ikke ble utløst av noen provokasjoner og at samtlige journalister, i likhet med Abu Akleh, hadde på seg refleksvester og hjelmer.

Hanayasha fortsetter:

– Okkupantstyrken avsluttet ikke skuddløsningene selv etter at hun falt sammen. På grunn av kuleregnet kunne jeg ikke ta risikoen å holde armen utstrekt for å kunne forflytte henne.

«Kaldblodig drap»

Den palestinske journalisten Ali al-Samoudi kommenterer:

– Vi var der i formål av å bevitne den israelske armeens angrep, da de plutselig skjøt mot oss uten først å oppfordre oss om å avslutte filmingen eller forlate plassen. Den første kulen traff meg og den andre Shireen. De drepte henne kaldblodig, ettersom de er mordere som har spesialisert seg på å drepe spesifikt palestinere. På plassen forekom det ikke noe palestinsk militær motstand overhodet.

Israelsk militær: «Kan ha blitt drept av palestinske skyttere»

Fra det israelske militærets side har de derimot oppgitt at deres styrker uventet ble utsatt for beskytning i byen Jenin og dermed ble de nødt til å besvare skuddløsningen. De har også meddelt at de skal starte en etterforskning av «muligheten for at journalister ble truffet av palestinske skyttere».

FNs spesialutsending Tor Wennesland kommenterte hendelsen i en pressemelding:

– Jeg oppfordrer til en umiddelbar og grundig utredning og krever at de ansvarige stilles til ansvar.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
8 måneder siden

Nå har ikke jeg spesiell sympati med journalister, aka media whores, som er i krigssoner og beretter om overgrep, massakrer, henrettelser, osv. De har en agenda, som oftest, fra sine oppdragsgivere, som gjør det vanskelig eller umulig å rapportere sannferdig eller iallfall rimelig objektivt. Når det er sagt; jødene betrakter palestinere som kveg, knapt som mennesker, og å drepe dem er daglig kost for jødiske soldater. Det gjelder journalister like så vel som «vanlige folk», også ubevæpnede(kanskje steinkastende), ungdommer og barn.

Arier
Arier
8 måneder siden

Jødenes blodtørstighet har ingen grenser. De dreper hvem som helst som del av deres folkemordspolitikk på palestinere og europeere.

Roger M
Roger M
8 måneder siden

De selverklærte «guds utvalgte folk» er jammen morderiske og onde.