Hjem Nyheter Al-Jazeera totalforbys i Israel

Al-Jazeera totalforbys i Israel

JØDISK SENSUR Et av de få mediehusene som rapporterte fra innsiden av Gaza ble søndag stengt av den jødiske okkupasjonsmakten. Kanalen avviser anklagene om at den er en «terrorkanal» og lover at den vil iverksette mottiltak.

Al Jazeera.
Bilde: Wikipedia commons. (CC BY 2.0 DEED).

Søndag fikk nyhetskanalen Al-Jazeera forbud mot å operere i Israel. Dette etter at landets regjering stemte enstemmig for et forbud fordi de mener at Al-Jazeera tok parti med Hamas under den israelske hærens pågående terrorkampanje – som er gjengjeldelse for Hamas’ vellykkede motangrep 7. oktober.

Avgjørelsen er muliggjort av en nylig vedtatt lov som ble stemt gjennom i april. Den tillater den israelske statsministeren og kommunikasjonsministeren å stoppe nyhetskilder hvis de anses å utgjøre en risiko for landets sikkerhet.

I dag har kanalens kontor i Jerusalem også fått besøk av jøder som gjennomførte et raid der kameraer, datamaskiner og minnekort ble stjålet av den sionistiske okkupasjonsmakten.

Lover å ikke gi opp

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har siden Hamas’ vellykkede motangrep den 7. oktober, angrepet Al-Jazeera ved flere anledninger, og anklaget den for å være en «terrorkanal» for ikke ensidig å rapportere jødiske løgner om hendelsene i Gaza. Kanalen er også et av få mediehus som har rapportert direkte fra Gazastripen under den israelske hærens terrorkampanjer.

Al-Jazeera benekter statsministerens påstander og kunngjør at deres advokater forbereder et mottiltak.

Al-Jazeera-nettverket fordømmer på det sterkeste denne kriminelle handlingen, som bryter med menneskerettighetene og den grunnleggende retten til informasjon.

En offisiell uttalelse fra Al-Jazeera