Hjem Nyheter Alex Jones møter millionkrav fra etterlatte etter Sandy Hook-ofre

Alex Jones møter millionkrav fra etterlatte etter Sandy Hook-ofre

1

USA Alex Jones fra Infowars må betale opp til 150 millioner dollar til foreldrene til Sandy Hook-ofre. Mens ærekrenkelsesrettssaken pågår har hans medieforetak Free Speech Systems begjært seg konkurs.

Alex Jones. Foto: Sean P. Anderson from Dallas, TX, USA, (CC BY 2.0).

Prateshowvert Alex Jones ble i fjor funnet skyldig i fire tilfeller av ærekrenkelse etter å ha hevdet på sin nettside, InfoWars, at Sandy Hook-massakren var falsk og iscenesatt av våpenkontrollaktivister og CIA. Nå skal en jury i Travis County i Texas avgjøre størrelsen på erstatningen.

Den 14. desember 2012 skjøt autisten Adam Lanza sin mor og kjørte deretter til Sandy Hook barneskole i Newtown i Connecticut hvor han drepte 20 førsteklassinger og seks ansatte. Mark Bankston representerer foreldreparene Leonard Pozner og Veronique de la Rosa, og Neil Heslin og Scarlett Lewis, som henholdsvis er foreldre til skuddofrene Noah Pozner og Jesse Lewis, samt avdøde Marcel Fontaine, som Jones feilaktig utpekte som skytteren.

Ifølge Bankston fremsatte Jones over en periode på flere år ville påstander som gikk ut på at blant annet ofrene for Sandy Hook-massakren var skuespillere og i live. Formålet skal ha vært å tiltrekke en bestemt type seere til nettbutikken sin, hvor han selger kosttilskudd i homøopatiske konsentrasjoner, vel vitende om at påstandene var grunnløse. Han skal ha underbygd påstandene med feilattribuerte bilder, oppdiktede eposter og villedende videoredigering.

På en video som ble vist kan man se journalist Dan Bidondi trakassere etterlatte på ordre fra Jones.

Ifølge en undersøkelse tror 24 % av amerikanere at Sandy Hook-massakren definitivt eller muligens var iscenesatt. Mange skal ha kontaktet skuddofrenes etterlatte på deres hjemmeadresse, konfrontert dem på gaten, samt sendt dem drapstrusler.

Forsvarer Federico Andino Reynold hevder at Jones har bedt om unnskyldning, og allerede har blitt straffet ved å «miste sin internett-tilgang», hvilket vil si å bli utestengt fra Youtube og Facebook.

Daniel Jewiss, sjefsetterforsker i Sandy Hook-saken, forklarte at en stor del av politiets støttearbeid overfor familiene var å kontinuerlig registrere anmeldelser om trakassering, folk gjemt i busker og folk de følte seg truet av. Blant dem som skal ha kontaktet og truet foreldrene er Dr. James Henry Fetzer, en prominent gjest på Jones’ show, kjent for blant annet sin teori om at ett av flyene som ble kapret i forbindelse med 11. september-angrepet ikke eksisterte.

Produsent Daria Karpova husker svært lite fra sin ansettelse hos InfoWars, både som person og som representant for firmaet, men mener at begrepet «falsk flagg-operasjon» som brukt på Alex Jones’ prateshow ikke nødvendigvis innebærer at en hendelse er iscenesatt eller forfalsket. Hun er heller ikke sikker på om kriseskuespillere får lønn for å ta del i falske hendelser eller om de gjør det gratis. Hun sier videre at hun tror InfoWars har for vane å presentere innhold de selv tror er sant. Det er dog umulig å sjekke alle påstandene som presenteres, ettersom det er et prateshow. Om en video med tittelen «Avsløring: Sannheten om Sandy Hook avslørt» presiserer hun at alle har hver sin definisjon av sannhet, og at sannhet i den sammenhengen betyr at InfoWars tror på det de sier. Hun mener at Bankston har lest opp en epost fra hennes kollega Rob Dew i et feil toneleie som ikke var ment.

I løpet av rettssaken har Jones’ medieforetak, Free Speech Systems LLC, som eier InfoWars, begjært seg konkurs. Begjæringen forventes ikke å påvirke rettergangen i forbindelse med erstatningskravet. Tidligere under sakens gang har Alex Jones forsøkt å unndra penger ved å overføre dem til sine foreldre og til holdingselskaper registrert i Nevada.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tom Hauge
Tom Hauge
5 måneder siden

Ikke at jeg støtter Alex Jones eller infowars men rett skal være rett og dette blir for dumt! Hvor mange ganger har ikke mainstream media kommet med både løgner og ærekrenkelser uten at det har fått konsekvenser for dem? Deres løgner har rettferdiggjort kriger og ødelagt utallige liv. Og Jones gikk tilbake på det han hadde sagt når det viste seg at han tok feil og han ba om i tillegg om unnskyldning. Når har MSM gjort noe lignende?