Hjem Artikler – Alle konfrontasjoner som oppstod var på våre vilkår

– Alle konfrontasjoner som oppstod var på våre vilkår

INTERVJU: Før støttedemonstrasjonen for Gyllent Daggry på lørdag var Nordfront i kontakt med Emil Hagberg. Vi har kontaktet ham igjen for å høre hvordan det gikk.

EmilHagberg2_ny

God dag Emil! Hvordan står det til?

Hei! Bare bra, takk.

Hvordan synes du det gikk på lørdag?

Jeg synes alt gikk veldig bra. Eneste jeg har å utsette på kvelden er kvaliteten på lyden under talen til Julius Blomberg som ble litt «grumsete».

Er du fornøyd med deltakerantallet?

Vi hadde regnet med mellom 60 til 80 deltakere i og med at vi hadde vært veldig sene med å annonsere demonstrasjonen. Vi ble totalt 93 deltakere og etter min oppfatning er det bra.

Jeg håpet at vårt rykte og det faktum at demonstrasjonen tilfeldigvis sammenfalt med krystallnatten skulle skremme bort de borgerlige nasjonalistene. Jeg kan i etterkant bekrefte at dette også ble tilfellet. Den største delen av deltagerne var våre egne medlemmer og aktivister.

Ifølge diverse troll på Internett ble dere totalt slaktet av de såkalte antifascistene. Hva har du å si om dette?

Det ligger så klart i våre fienders interesse å fremstille oss som så svake som mulig. Også visse som synes å dele våre holdninger og meninger tror at vi tjener på å fremstilles som svake mobbeofre.

Faktum er dog at vi var problematiske å ha med å gjøre for både politiet og motdemonstrantene. Alle konfrontasjoner som oppstod var på våre vilkår, det vil si – at vi startet dem. Selv om «venstreekstremistene» ikke kommer til å si seg enig, så var nok dette så langt fra en føyelig SD-demonstrasjon som man kan komme.

Vi gjennomførte flere vellykkede utbrytninger gjennom politiets avsperringer og jaget bort pøbelen ved flere tilfeller. Det ryktes også at vi med hjelp av diverse prosjektiler kom frem til våre uvenner på avstand. Om så var tilfelle lar jeg enn så lenge være usagt.

Titter man på filmmateriale fra demonstrasjonen så ser Stockholm til tider ut til å ha vært rene krigssonen på lørdag. Var det like kaotisk som det så ut til?

Ja mellom oss og politiet var det til tider kaotisk, ettersom de var betydelig mer målbevisste og aggressive enn motdemonstrantene. Politiet virket dog underbemannede og flere politifolk virket skremte og mistet fatningen. De burde kanskje forflyttes til roligere miljøer som for eksempel såkalt indre tjeneste.

Føltes det noen gang som om det holdt på å bli litt vel kaotisk?

Egentlig ikke. Motdemonstrantene unngikk direkte kontakt med våre aktivister gjennom å flykte i den grad de kunne. De ganger de ikke klarte å rømme hadde vi god kontroll på situasjonen. Det vi ikke kunne beskytte oss like godt mot var gjenstander som ble kastet mot oss. Våre skjoldbærere gjorde dog et fenomenalt arbeide.

jk_ny

Hva synes du om politiets arbeide?

Så lenge de er på plass så gjør de en ussel jobb. Det vil si – deres nærvær er uønsket. Vår største antagonist på offentlige aktiviteter har alltid vært politiet, altså systemet selv. Så lenge dialogpoliti og hva de enn kalles ikke ringer oss fra Hawaii for å høre «hvordan det går» under demonstrasjoner så vil jeg alltid underkjenne deres innsats.

Er du stolt over dine kamerater som deltok?

Ja, disse mennesker er helt fantastiske! Ta bare Niklas Frost som eksempel. Han har ofret seg utrolig mye for kampen allerede, men befant seg allikevel helt i front på lørdag. I blant undrer man hvordan slike sterke og offervillige mennesker kan oppstå i et slikt degenerert samfunn. Selv Blomberg, vår taler, leverte en brennende sterk og radikal tale!

Skjoldangrepet som ble fanget på film av en utenforstående var episk etter min mening. Var det flere tilfeller som dette når våre aktivister virkelig stod frem for å benytte retten til selvforsvar?

Ja, jeg bevitnet selv flere heltemodige handlinger. Dessverre så kan ordene «selvforsvar» og «nasjonalsosialist» ikke forenes rent juridisk i det her samfunnet og derfor kan disse handlinger klassifiseres som illegale og kanskje ikke vises frem for allmennheten.

Har du pratet med den skadede aktivisten?

Ja, jeg ringte ham og det virket som han hadde det bra. Han var naturligvis klar over at slike ting kunne hende, men synes selvfølgelig det var kjedelig at akkurat han ble rammet.

Rødinger skriver på diverse forum at du havnet på sykehuset!?

Ryktet om at jeg skulle ha blitt mishandlet nådde meg etter at demonstrasjonen var avsluttet. Vi kunne raskt dementere dette med hjelp av et bilde på Twitter.

Jeg tror dog at det var en ærlig feil av våre uvenner ettersom de naturligvis vet hvor lett det er å motbevise en slik påstand med for eksempel sosiale medier. Litt klønete var det kanskje av dem om de er opptatte av å ha noen tillit fra omverden.

For øvrig virker det som at politiet i Stockholm er av en annen oppfatning ettersom jeg selv er mistenkt for mishandling av en «venstreekstremist» under et tilfelle når vi fikk nærkontakt med pøblene.

Finnes det noe som kunne vært gjort anderledes eller bedre?

Naturligvis kan man gjøre alt bedre. For eksempel så burde vi blotet til gudene før demonstrasjonen slik at det ikke hadde behøvd å regne.

Ærlig talt så finnes det mye man kan gjøre bedre, det gjør det alltid, men alt i alt er jeg fornøyd!

Noe mer du vil tillegge?

Ja, et stort takk for intervjuet! Nå skal jeg gå å høre på Heysels «Kristallnatt».

Artikkelen ble opprinnelig publisert på Nordfront.se.

Relaterte artikler:
Stockholm fikk en oppvisning i total nordisk motstand
Venstreekstremister banket opp venstreekstremist
Aktivist skadet under demonstrasjon
Støttedemonstrasjon for Gyllent Daggry