Hjem Artikler Kommentar Alt prat om «planen» og QAnon er direkte skadelig for hvite

Alt prat om «planen» og QAnon er direkte skadelig for hvite

8

DEBATT QAnon og «stol på planen»-entusiastene fikk feil igjen. Nå er Joe Biden satt inn som president i USA og det er dags for å legge de dårlige idéene på hyllen.

QAnon fane. Foto: Anthony Crider (CC BY 2.0)

I lengre tid under Donald Trumps presidentskap har det blitt plantet idéer hos supportere til Donald Trump, av «QAnon». Idéer om at man skal «stole på planen» har florert fra dette holdet og fra vanlige republikanere. En plan som antydet at Donald Trump skulle rense ut den dype staten. Budskapet fra QAnon, som ingen vet hvem er, ble forsterket av en masse «amatørmystikere». Disse har hver for seg tolket innholdet i budskapet likt gamle spåkjerringer som slenger ut bein og tolker fremtiden avhengig av hvordan beinene lander. Man kan også se det som en «mannlig» utgave av kvinnenes horoskoper som finnes i hver eneste dameblad.

Disse har blant annet lovet at det skulle skje noen form for kupp mot USAs nåværende president Joe Biden (Joseph Robinette Biden Jr.) da han skulle edlegges. På Flashback finnes det nå en stor tråd om dette, enkelte har bitt på agnet, mens andre, som meg selv, har valgt å følge med for å utforske galskapen. Når Joe Biden så avla sin ed fikk de beviset på deres feilaktighet. Innen jeg går videre så ønsker jeg først å gi et lite historisk tilbakeblikk, for disse fenomenene er ikke uvanlige i et historisk perspektiv. De baserer seg i grunnen på folks lengsel etter hendelser som skal bringe de lykke. Ofte har disse innslag i form av mirakler, hvilket tilsier at de selv ikke behøver å løfte en finger for å gjøre noe med problemet.

I det europeiske folkets historie har det funnet et flertall kristne individer eller samfunn der en leder av gruppen har lest bibelen og deretter kommet frem til at mekanismene for Jesus tilbakekomst er forestående og at hele samfunnet må forberede seg på dette der og da. Naturligvis kom aldri Jesus tilbake slik som disse lederne påstod. Hva som deretter hendte var at disse lederne ofte forskjøv datoen fremover ettersom DE «tolket» bibelen feil. Bibelen er ufeilbar i dette avseende og Jesus vil komme tilbake, men ingen vet når.

Kristne sionister har flere ganger satt en dato for Jesus tilbakekomst gjennom at Armageddon inntreffer. Dette har også Jehovas vitner gjort. Felles for disse er at de har skreket ulv så mange ganger og under en så lang tid at de har behøvd å tone ned slike forutsigelser fordi det skader deres troverdighet hver gang profetiene ikke slår inn.

I mayakulturen, som i vår egen nordiske, var det tanker om syklisk liv med jordens undergang. Jeg er sikker på at det også har funnes mennesker som har forsøkt å forutspå Ragnaroks inntreffelse. I den jødiske gruppen finnes det også eksempler på Messias tilbakekomst i form av personkultene rundt Sabbatai Zvi og Jacob Frank. Britannica tar også opp ti tilfeller. Det viser seg at et slikt beteende er å finne blant deler av befolkningen, hos flere ulike raser.

Problemet med QAnon og «stol på planen»-tilhengerne er at dette er deres første store feiltolkning. Ser man på de kristne bevegelsene har disse kunnet tolke feil et flertall ganger, men likevel lykkes med å bestå. Allerede nå ser vi at Trump-tilhengere som har disse idéene har flyttet målet helt. Det finnes også andre nye teorier, der president Joe Biden helt plutselig selv skal være innblandet og at et oppgjør med den dype staten kommer ved et senere tilfelle.

Historisk sett har altså slike idéer hatt en tendens til å fastne selv om de har bevist seg å være totalt feil. Dette er problematisk da disse idéene er kontraproduktive mot det endemålet deres forespråkere selv sier seg å ville oppnå, nemlig ødeleggelsen av den dype staten. Disse idéene spres til folk som ellers skulle kunne akseptere mer rasjonale idéer som nasjonalsosialismen, men istedet oppstår det altså en konkurranse om disse individene. Slike idéer pasifiserer også folk ettersom teorien forteller at det er QAnon som skal fikse mirakelet og fjerne diverse folkefiender fra makten. Det fremmedgjør også mennesker som ettervert mister håpet når saker ikke inntreffer som lovet.

Det gjør også at disse idéene forverrer kampen for den hvite rasens overlevelse og således må disse idéene ses som ideologisk feilaktige. Fienden er naturligvis klar over dette og oppmuntrer på sin måte til slike idéer blant hvite. Det er forståelig, jeg hadde nemlig gjort det samme om slike idéer hadde eksistert blant marxister, parlamentariske demokrater, innvandrere, jøder og finanseliten.

Disse idéene må altså nå bemøtes gjennom å snakke saklig med folk som forespråker dette og da peke ut de ulogiske bitene i deres resonnement. De som ikke er mottakelige for saklig diskusjon må mobbes i hvert forum ved alle former for hån, spott og spe. Det må bli strevsomt for disse å tenke som idioter.

Les også:
Donald Trumps totale nederlag og ydmykelse står som det endelige beviset for at nasjonalsosialismen er den eneste løsningen
«Finkel-Think» – den jødiske valgstrategien som lå bak Trump og Orbáns dramatiske valgseire
Dagens video: Kontrollert opposisjon – sionistiske propagandister

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Gjallarhon
Gjallarhon
1 år siden

Trump-toget villedet vårt folk og kjørte det langt bort fra der fokus burde ligget. Kontrollert opposisjon på sitt beste.

Jørgen
Jørgen
1 år siden

Systemet har en plan for hvite, men det er slaveri og utryddelse. Hele Qanon-bevegelsens mål er å passivisere hvite, så systemets plan kan fortsette uten motstand.

Moderne kjetter
Moderne kjetter
1 år siden

QAnon var alltid en psykologisk operasjon, ment for å villede og passifisere den voksende skaren frustrerte mennesker som skjønner at «noe» er galt med systemet, men som ikke vet å filtrere ut kontrollert opposisjon og tøvete teorier. QAnon-operasjonen nådde sitt klimaks i forbindelse med kongresstormingen – og dette var selvsagt meningen hele tiden. Nå blir disse naive sjelene brukt av systemet til å sette alle genuine antiglobalister i dårlig lys, og for å legitimere ytterligere sensur og forfølgelse av politiske dissidenter. Det lå i kortene, og har blitt advart mot fra dag én. Det har vært frustrerende å sitte på… Les mer »

Tom Hauge
Tom Hauge
1 år siden

Jeg tror ikke dette Qanon fenomenet eller noen andre sinnsyke konspirasjonsteorier har noen sjanse for å ramme oss nasjonalsosialister ettersom vår idologi er bygget på urokkelige fakta og kritisk tenkning.
De nasjonelle som skulle falle for Qanon eller lignende grupper er mennesker vi allikevel helst ikke vil ha noe med å gjøre.

Sist endret 1 år siden av Tom Hauge
Gjallarhorn
Gjallarhorn
Svar til  Tom Hauge
1 år siden

Problemet med slike «brannslukkere» er at når folk begynner å våkne litt, men ikke helt har forstått hvordan alt ligger til, så står de der som en mur og tåkelegger veien mot sannhet, villeder og manipulerer, og således stikker kjepper i hjulene. Uten disse «brannslukkere» er jeg overbevist om at folk etterhvert hadde blitt «red pilled», og det mye raskere.

Tom Hauge
Tom Hauge
Svar til  Gjallarhorn
1 år siden

Jeg er enig i at «brannslukkere» er et stort problem men Quanon er ikke blandt «brannslukkerne». Quanon er en liten gruppe lettere tilbakestående Trump tilbedere som media har hauset opp for å få alle nasjonelle til å se ut som klovner. Typiske konservative og reaksjonære grupper er derimot skadelige «brannslukkere» som vil påvirke normale mennesker negativt . Mennesker som lar seg lure av noe så dumt som Quanon derimot er mennesker jeg ikke ønsker å ha noe med å gjøre. Personer som i det hele tatt lar seg påvirke av Quanon mm. er mennesker som har en ganske spesifikk og… Les mer »

Sist endret 1 år siden av Tom Hauge
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

I diskusjonene om «konspirasjonsteorier» velger våre motstandere selvsagt å gripe fatt i og latterliggjøre de mest ytterliggående og usannsynlige, slik som QAnon, og visse andre, historiske og nåtidige, som vist til i artikkelen. Vi må utvise det største og mest kritiske skjønn i møtet med slikt hjernespinn, som appellerer til de mest lettpåvirkelige og kritikkløse, og holde fast på det faktabaserte, så langt vi er i stand til det. Det gjelder i politikken, religionen, den pågående koronapandemien, klimahysteriet og andre fenomener.

Roger M
Roger M
1 år siden

Lysglimt, den norske tilhenger av Qanon? På tross av alt som har kommet frem om Trump, alt han har gjort og alle hans koblinger til jødisk makt, så har Lysglimt fortsatt å støtte sionisten Trump og lurt andre til å gjøre det samme. Jeg stoler ikke på han en plass.