Hjem Nasjonal kamp Altaposten hetser mot Motstandsbevegelsen

Altaposten hetser mot Motstandsbevegelsen

11

MEDIA Altapostens redaktør hetser mot både Den nordiske motstandsbevegelsen, nasjonalisme og Donald Trump i en nylig publisert lederartikkel.

Det er i den tragikomiske artikkelen «På kant med menneskeverdet» at Altapostens sjefredaktør Rolf Edmund Lund forsøker å kritisere Den nordiske motstandsbevegelsen og organisasjonens aktivisme i Alta. Det ironiske ved Lunds artikkel er dog at hans kritikk ikke er rettet mot faktiske forhold, men snarere mot løgnpressens eget skrekkbilde av og vrangforestillinger om organisasjonen og nasjonalsosialismen.

Lund mener blant annet at det er negativt at organisasjonen fokuserer på det nordiske folk, ettersom det ifølge ham medfører en mangel på kunnskap om andre kulturer og derav mangel på toleranse og empati med andre mennesker. Noen utdypende forklaring på hvorfor eller hvordan, kommer han aldri med.

Lund mener videre at det er positivt at man nå vet at det finnes nasjonalsosialister i Alta, ettersom det ifølge ham vil føre til en mobilisering for antirasismen og «alle menneskers likeverd». De som ikke mobiliserer mot «pøblene» (les: Motstandsbevegelsen), finner han skremmende.

Lund bruker de avsluttende avsnittene på å kritisere nasjonalisme generelt og president Donald Trump spesielt. Ifølge Lund er nasjonalisme synonymt med «avstand» og «mindre dialogi» – noe han mener gir dårlige vilkår for fred og frihet.

Kilde:
På kan med menneskeverdet

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
11 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg