Hjem Nyheter Norge Ambulanse kapret i Oslo – politiet åpnet skudd

Ambulanse kapret i Oslo – politiet åpnet skudd

14

OSLO Politiet åpnet skudd mot en kapret ambulanse som kjørte inn i en folkemasse i Oslo, tirsdag. Gjerningsmannen ble senere pågrepet.

Foto: Skjermdump fra video Dagbladet Tv.

Det var rundt 12:30-tiden tirsdag at en bil som gjerningsmannen kjørte havnet på taket ved en rundkjøring og at ambulanse ble tilkalt til stedet. Ifølge vitner skal mannen (32) ha siktet på folk med et våpen før han stakk av til fots. Kvinnen (25) som var med som passasjer skal ha løpt fra ulykkestedet.

Da ambulansen kom til ulykkestedet skal mannen ha kommet tilbake og truet til seg ambulansen av ambulansepersonellet som kom for å hjelpe ham. Mannen kapret ambulansen og begynte å kjøre i full fart med politiet etter.

Ved Sandaker senter svingte han opp på et fortau og kjørte mot en folkemasse. En barnevogn med to tvillinger på syv måneder skal ha blitt påkjørt, men heldigvis klart seg med lettere skader. To eldre personer skal nesten ha blitt truffet av ambulansen.

– Det vi ser underveis som er veldig alvorlig og beklagelig er at gjerningspersonen ifølge vitneobservasjoner bevisst har kjørt bilen opp på fortauet for å ramme tilfeldige ofre, sier konstituert visepolitimester Johan Fredriksen på en pressekonferanse.

Under den ville ferden med ambulansen skal politiet ha forsøkt å stoppe mannen ved å gjentatte ganger avfyre skudd mot ambulansen. Mannen skal ifølge politiet ha brukt ambulansen til å «torpedere» politibilene som fulgte etter ham. Klokken 12:47, ved Krebs Gate 10, ble ambulansen stoppet ved at flere politibiler kjørte inn i den. Den 32 år gamle mannen ble således dratt ut av ambulansen og pågrepet på stedet.

Den 25 år gamle kvinnen ble senere pågrepet inne i butikken Bogerud på Sandaker senter. En vekter skal ha varslet politiet.

– Vi kan bekrefte at en av våre vektere ble oppmerksom på kvinnen og valgte å tipse politiet. Pågripelsen foregikk uten dramatikk, sier pressekontakt hos Nokas, Ådne Mauritzen, til VG.

Gjerningsmannen skal være en kjenning av politiet og ble pågrepet med hagle og maskinpistol. Også kvinnen skal tidligere være kjent av politiet. Politiet sier de også har funnet noe som de med stor sannsynlighet kan si er narkotika. Ifølge gjerningsmannen skal han ha inntatt både amfetamin og heroin eller subutex den aktuelle dagen.

Enkelte medier gikk tidlig ut med å hevde at gjerningsmannen skulle være tilknyttet et «høyreekstremt miljø», men har siden redigert bort denne påstanden. Politiet sier de er kjent med disse ryktene om at de to skal ha vært del av et høyreekstremt miljø, men kan dog ikke bekrefte om dette skulle være sant. Forsvareren til mannen avviser også at mannen er tilknyttet høyreekstreme miljøer.

– Jeg kan ikke si mye om bakgrunnen hans, men en av de tingene jeg kan si noe om er at verken siktede eller saken har noe forbindelse med høyreekstreme miljø å gjøre, sier advokat Bergøy Pedersen.

Se video av hendelsen nedenfor:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
14 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

Mediene er kåte etter å få koblet slike personer til et «høyreekstremt» miljø. De hiver seg jo på slike påstander før kruttrøyken har lagt seg. Alt i et forsøk på å trekke fokus vekk fra rasefremmede terrorister.

Haraldsson
Haraldsson
2 år siden

For en idiotisk handling. Og ikke minst det å kjøre på en barnevogn, han skulle blitt hengt ut i gapastokk og pisset på.

Richard
2 år siden

Herlig at han ble stoppet innen noen ble alvorlig skadd.

Nrk har nok gått på en smell igjen i sine desperate forsøk å få det å virke som om denne rusmisbrukeren tilhørte motstandsbevegelsen.

Tom
Tom
2 år siden

Mange sinnsyke folk. Både på gaten og i (((media)))

Mikael Myers
Mikael Myers
2 år siden

I norsk LUGENPRESSE så stod det att dåren hade koppling till NMR! Order ifrån (((högre ort))) att trappa upp kriget mot )))MOTSTÅNDET(((???

Roy Vey
Roy Vey
2 år siden

Nok et godt eksempel på at man bør styre unna narkotika!

H.L
H.L
2 år siden

Ifølge kilder er han venstreorientert, motstander av «nazisme»

H.L
H.L
Svar til  H.L
2 år siden

Her er en retweet fra han, der han viser sin støtte til rød sosialisme
https://i.imgur.com/XLBx1qw.png og ikke er «høyreekstrem».

tony
tony
2 år siden

svergie nr 2

tony
tony
Svar til  tony
2 år siden

blir bare mer og mer av slike hendelser nå som man er på vei til og bli
den 3 verden og være skal det bli.

trackback
2 år siden

[…] Les også: Ambulanse kapret i Oslo – politiet åpnet skudd […]

Hanne
Hanne
2 år siden

For en idiot!

Asgaut
Asgaut
Svar til  Hanne
2 år siden

Godt tips, Roy Vey. Man bør styre unna narkotika. Best å ikke risikere å bli et dophue. Fordommene mine tilsier at det er en del narkotikabruk blant aktivister innen Motstandsbevegelsen, og at kanskje flere har narkotikadommer på seg.

Over til noe annet. Sitter med et inntrykk av at politiet har blitt mer skyteglade, det være seg med skyevåpen eller elektrosjokkvåpen. Tror har skjedd en holdnings- og kulturendring i politiet etter 22/7.

Haraldsson
Haraldsson
Svar til  Asgaut
2 år siden

Motstandsbevegelsen har nulltoleranse for bruken av narkotika, så der bommet du kraftig Asgaut. At noen derimot skulle ha en bakgrunn med noe slikt før de ble medlem, er nok heller riktig. Vi dømmer ikke folk utifra deres bakgrunn sålenge de fra den dagen de blir medlem legger slikt tull bak seg.

Men apropo narkotika, vil du finne miljøer hvor dette er dagligdags så må du nok se til venstreorienterte miljøer.

Det er godt mulig politiet har blitt mer skyteglad etter at frimurere Breivik gikk bananas på Utøya ja. Kanskje en kombinasjon av det og økt kriminalitet som følge av masseinnvandringen.