Hjem Nyheter Norge Ambulansedesperadoen ser ut til å være alt annet enn «høyreekstrem»

Ambulansedesperadoen ser ut til å være alt annet enn «høyreekstrem»

OSLO Personen som kapret en ambulanse i Oslo og kjørte inn i en barnevogn heter Nicolai Kaupang (32) og ser ut til å være venstreorientert.

Personen som tirsdag morgen kapret en ambulanse i Oslo og kjørte inn i en barnevogn heter Nicolai Kaupang (32) og skal være fra Asker.

Systemmedia forsøkte tidlig å knytte ham opp mot et «høyreekstremt miljø», men mye tyder på at han er alt annet enn «høyreekstrem». På sin twitterkonto har han blant annet gitt uttrykk for å støtte marxistisk sosialisme, samt være kritisk til «høyrepopulisme» og Donald Trump.

Nicolai Kaupang har sin bakgrunn fra et rusmiljø og hadde ifølge ham selv inntatt både amfetamin og heroin eller subutex da han kapret ambulansen tirsdag morgenen.

Politiet beskriver ham som en «kjenning». I 2016 ble han tatt med 11,73 gram heroin og 80 rivotriltabletter. Han er flere ganger dømt for narkotikakriminalitet, samt salg av våpen.

I 2017 rettet han en plombert revolver mot en politibetjent. Han skal deretter ha kjørt fra stedet i ruset tilstand med politiet etter, noe som endte med at han til slutt ble omringet av politi i sin egen leilighet.

Kaupangs advokat er veldig kritisk til at hans klient nå har blitt identifisert av Resett.

– Jeg mener at det ikke er adgang til å identifisere siktede i denne saken. Ingen av de forhold som rettferdiggjør en identifisering er til stede. Hendelsene er ikke planlagt. Siktede er ikke en maktperson, og har ingen agenda bak sine handlinger enn å unngå å bli pågrepet av politiet, sier advokat Øyvind Bergøy Pedersen til Resett.

Advokaten har tidligere avvist at hans klient har noen form for tilknytning til et «høyreekstremt» miljø.

– Han har ingen høyreekstreme tilknytninger eller tilbøyeligheter. Jeg vil på det sterkeste avvise slike anklager, sier Bergøy Pedersen til Aftenposten.

– Spekulasjonene om at han eller saken har et utspring i høyreekstreme miljøer er omsider tilbakevist av politiet. Våpnene som knyttes til saken utgjorde ingen reell fare for enkeltpersoner eller allmenheten, sier Bergøy Pedersen til Resett.

Les også:
Ambulanse kapret i Oslo – politiet åpnet skudd