Hjem Nyheter Norge Ambulansedesperadoen ser ut til å være alt annet enn «høyreekstrem»

Ambulansedesperadoen ser ut til å være alt annet enn «høyreekstrem»

27

OSLO Personen som kapret en ambulanse i Oslo og kjørte inn i en barnevogn heter Nicolai Kaupang (32) og ser ut til å være venstreorientert.

Personen som tirsdag morgen kapret en ambulanse i Oslo og kjørte inn i en barnevogn heter Nicolai Kaupang (32) og skal være fra Asker.

Systemmedia forsøkte tidlig å knytte ham opp mot et «høyreekstremt miljø», men mye tyder på at han er alt annet enn «høyreekstrem». På sin twitterkonto har han blant annet gitt uttrykk for å støtte marxistisk sosialisme, samt være kritisk til «høyrepopulisme» og Donald Trump.

Nicolai Kaupang har sin bakgrunn fra et rusmiljø og hadde ifølge ham selv inntatt både amfetamin og heroin eller subutex da han kapret ambulansen tirsdag morgenen.

Politiet beskriver ham som en «kjenning». I 2016 ble han tatt med 11,73 gram heroin og 80 rivotriltabletter. Han er flere ganger dømt for narkotikakriminalitet, samt salg av våpen.

I 2017 rettet han en plombert revolver mot en politibetjent. Han skal deretter ha kjørt fra stedet i ruset tilstand med politiet etter, noe som endte med at han til slutt ble omringet av politi i sin egen leilighet.

Kaupangs advokat er veldig kritisk til at hans klient nå har blitt identifisert av Resett.

– Jeg mener at det ikke er adgang til å identifisere siktede i denne saken. Ingen av de forhold som rettferdiggjør en identifisering er til stede. Hendelsene er ikke planlagt. Siktede er ikke en maktperson, og har ingen agenda bak sine handlinger enn å unngå å bli pågrepet av politiet, sier advokat Øyvind Bergøy Pedersen til Resett.

Advokaten har tidligere avvist at hans klient har noen form for tilknytning til et «høyreekstremt» miljø.

– Han har ingen høyreekstreme tilknytninger eller tilbøyeligheter. Jeg vil på det sterkeste avvise slike anklager, sier Bergøy Pedersen til Aftenposten.

– Spekulasjonene om at han eller saken har et utspring i høyreekstreme miljøer er omsider tilbakevist av politiet. Våpnene som knyttes til saken utgjorde ingen reell fare for enkeltpersoner eller allmenheten, sier Bergøy Pedersen til Resett.

Les også:
Ambulanse kapret i Oslo – politiet åpnet skudd

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
27 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Johan G
Johan G
2 år siden

Ja, se der. Ikke høyreekstrem allikevel. Nå blir det vel stille blant systemmedia?

Hanne
Hanne
Svar til  Johan G
2 år siden

Det er krig på Twitter. Filter Harald sprer løgner og påstår at gjerningsmannen har vært en del av oss i motstandsbevegelsen. Gud bedre for en gjøk.
Bare for å ha det klinkende klart. Nasjonalsosialister oppfører seg ikke slik som han i Oslo. Det burde folk få med seg en gang for alle.

Steinar
Steinar
Svar til  Hanne
2 år siden

At han sprer løgner er ikke nytt nei. Mannen er jo besatt av å sverte «nazister» til enhver pris.

Johan G
Johan G
2 år siden

Det som er så synd er at marxister som påstår seg å være sosialister har fått sosialisme til å lyde negativt i folks ører. Marxistisk sosialisme vil jeg ikke kalle sosialisme, men tvert om det motsatte av sosialisme, det handler om klassekamp, å sette A opp mot B, splitt og hersk. Sosialisme, når en ser til ordet, bør jo bety det motsatte, altså å forene A og B, et folkefelleskap blant eget folk, der A og B forstår verdien av hverandre, der arbeidsgiver forstår verdien av arbeidstaker og motsatt, hvor akademikeren forstår verdien av den nevenyttige og motsatt, kvinnen forstår… Les mer »

Hanne
Hanne
2 år siden

Bra frihetskamp kommer med sannheten.
Mannen er en venstreradikal slask, som kjører på uskyldige små babyer..fy faen. Har ikke ord.

Steinar
Steinar
2 år siden

La oss se litt her….
Nå har vi altså Lars Gule, en venstreekstremist med bakgrunn i SV. Vi har Hamad Shoraidah, en venstreekstremist med bakgrunn i SV. Vi har Breivik, som var en frimurer sionist. Vi har Manshaus som var en stakkars som ikke ble tatt opp i Motstandsbevegelsen. Og vi har Kaupang som er en venstreorientert rusmisbruker.
Kanskje media bør rette fokus mot venstreekstremister og sionister?

Asgaut
Asgaut
Svar til  Steinar
2 år siden

Skal vi si at handlingene til disse venstreekstremistene du nevner her (Breivik og Manshaus må nok holdes utenfor og kalles høyreekstremister) bør være nok til å forby SV, Steinar? Rikskansler Adolf Hitler forbød det tyske kommunistpartiet vinteren 1933 etter at det ble antatt at kommunister hadde tent på riksdagsbygningen i Berlin. Dagen etter brannen ble det innført en lov om dødsstraff for brannstiftelse, og denne loven ble gitt tilbakevirkende kraft. Så her var det ikke noe kjære mor. Her mener jeg vi er ved noe av det som skiller demokrati fra ettpartistyre og diktatur. I sistnevnte regimer tar man gjerne… Les mer »

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  Asgaut
2 år siden

Jeg tror nok Steinar med dette ønsker å få frem et poeng, altså at venstreorienterte støtt taler om forbud av «høyreekstreme» med den begrunnelse at de skulle være «farlige, voldelige, terrorister, osv». De glemmer altså å se seg selv i speilet. Så med deres logikk burde de kanskje forbudt seg selv 😉 Ellers rett, høyreekstremister er sionister. Nasjonalsosialister derimot er hverken på høyre eller venstre side av den politiske akse som brukes idag, men en tredje vei. https://i.imgur.com/tupYsL4.png Det er også årsaken til at globalistene på venstre og høyre side sammen arbeider for å sverte og bekjempe den virkelige opposisjon… Les mer »

Asgaut
Asgaut
Svar til  Roy Vey
2 år siden

Veldig mye i innlegget ditt det kunne vært interessant og tatt tak i og diskutert videre med deg, Roy Vey. Men det bærer for langt av sted å gå inn på alt det nå, så jeg nøyer meg med å rette fokus mot noen av problemstillingene du tar opp helt på tampen. «Men kanskje de forstår det at majoriteten av folket ville blitt nasjonalsosialister ganske så fort om vi fikk de samme muligheter til å vise hva nasjonalsosialisme faktisk er?» Hva er til hinder for at nasjonalsosialister danner et eget parti og stiller til valg? Korriger meg gjerne om tar… Les mer »

Haraldsson
Haraldsson
Svar til  Asgaut
2 år siden

Hva er til hinder for at nasjonalsosialister deler ut flyveblader, holder stand, eller publiserer politisk materiale på eksempelvis YouTube, osv? Jo, det går forsåvidt an til en viss grad, helt til flere politibiler skremmer folk bort, eller bortviser oss. Helt til venstreekstremister går til angrep og saboterer, og helt til sensuren slår til på Internett.

John Doe
John Doe
Svar til  Asgaut
2 år siden

«Hva er til hinder for at nasjonalsosialister danner et eget parti og stiller til valg? Korriger meg gjerne om tar feil, men er det ikke 5.000 underskrifter eller noe sånt som ligger til grunn for at et parti kan se dagens lys her i landet… »

Du skjønner ikke dette.

Verden er kjøpt og betalt av pur ondskap, bejublet av hjernevaskede nek som deg.

«History is written by the winners»

Blod og Jord
Blod og Jord
Svar til  Roy Vey
2 år siden

Asgaut og andre som tror dagens system er demokratisk: når hadde dere sist innflytelse? Tror dere virkelig at det er demokrati når finanskapitalen styrer nesten alt? Det er vanlig at det er beboerne som bestemmer hvem som får komme som gjester. Så hvem inviterte hundretusener hit? Ikke folket hvertfall.

Asgaut
Asgaut
Svar til  Blod og Jord
2 år siden

Haraldsson: Motstand i form av oppmerksomhet fra venstreekstremister behøver ikke være feil i forhold til partioppslutning. Frp seilte vel sjelden så høyt på meningsmålingene som da blitzere kastet egg på tidligere formann Carl I Hagen under valgmøter.

John Doe: Det var da et veldig mørkt og dystert verdenssyn.

Blod og Jord: Politikerne er valgt av folket. Innvandringspolitikken kunne sett noe annerledes ut dersom f.eks Frp hadde hatt 50 prosent oppslutning eller mer. Men velgerne vil det annerledes.

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  Asgaut
2 år siden

Det er selvsagt ikke en umulighet å starte parti Asgaut, i Sverige har Motstandsbevegelsen allerede et parti. Men det er vel heller et spørsmål om hva som prioriteres og fokuseres på. Den parlamentariske vei er ikke den eneste vei til seier.

Hadde det bare vært noen skrikende venstreekstremister som forsøkte å sabotere på gateplan, så hadde man kunne løst dette ganske så raskt. Men når politi og myndigheter går aktivt inn for å hindre deg fra å drive politisk virksomhet, da skjønner du Agaut at det kanskje er litt mer utfordringer der ute.

Asgaut
Asgaut
Svar til  Roy Vey
2 år siden

Hvilke andre veier enn den parlamentariske ser du for deg at kan føre til sier? På hvilken måte hindrer politiet medlemmer fra Motstandsbevegelsen å drive politisk virksomhet? Jeg mener Motstandsbevegelsen gjorde en stor taktisk bommert da dere sommeren 17 arrangerte en demonstrasjon i Kristiansand uten først å ha søkt tillatelse. Den markeringen tror jeg virkelig fikk mange i politiet til å vende seg mot dere. Dere burde selvsagt ha fulgt spillereglene, og rettet dere etter politiets anmodninger. Egentlig litt merkelig at dere ikke klarer å få flere politifolk med på laget. Politiet i Oslo strevde lørdag med utagerende kurdere, tyrkere… Les mer »

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  Asgaut
2 år siden

Asgaut: «På hvilken måte hindrer politiet medlemmer fra Motstandsbevegelsen å drive politisk virksomhet?» Svar: Har ikke dette kommet frem tydelig nok en rekke ganger da? Hvor ofte må man repetere for at du skal ta det til deg? Asgaut: «Jeg mener Motstandsbevegelsen gjorde en stor taktisk bommert da dere sommeren 17 arrangerte en demonstrasjon i Kristiansand uten først å ha søkt tillatelse.» Svar: Dine følelser rundt dette tror jeg ikke vi skal bry oss særlig stort om Asgaut. Når politiet nektet oss vår rett til å demonstrere med begrunnelsen at de frykter voldelige motdemonstranter, da er det på sin fulle… Les mer »

tony
tony
Svar til  Asgaut
2 år siden

politikerne har utsatt sin egen befolkning for hjernevask derfor har snart oslo blitt afrika.

folk som ikke lar seg bli lurt vet at noe er veldig galt når man slipper inn folk fra hele verden i over 50 år og forsetter med det enda.likevel så er det det samme helvete i den 3 verden som det alltid har vært hvis ikke verre.mens tullinger som deg smiler og er glad og tror dere har gjort noe godt ved og redde et par flyktninger derfra.

Asgaut
Asgaut
Svar til  tony
2 år siden

Dersom Motstandsbevegelsen utgjør et etterlengtet alternativ for en hjernevasket befolkning, så er vel det et godt argument for å etablere et politisk parti. Kan hende blir dere da også tatt mer «seriøst». Ved en eventuell partidannelse kommer det til å bli motbør fra stort sett alle andre partier. Men det er ikke sånn at man nødvendigvis taper velgere på massiv oppmerksomhet og motstand. Så sies det at politi og myndigheter jobber mot Motstandsbevegelsen. Mulig det, Motstandsbevegelsen har vel ikke så mange venner i noen leire, bortsett fra egne sympatisører. Men Motstandsbevegelsen får lov til å demonstrere og ha markeringer. Det… Les mer »

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  Asgaut
2 år siden

Asgaut: «Dersom Motstandsbevegelsen utgjør et etterlengtet alternativ for en hjernevasket befolkning, så er vel det et godt argument for å etablere et politisk parti. Kan hende blir dere da også tatt mer «seriøst».» Svar: Den nordiske motstandsbevegelsen arbeider bredt Asgaut, noe som heller ikke utelukker dannelse av parti i Norge. Men som sagt, den veien er ikke den eneste vei å gå. Fokus og strategi, alt til sin tid. Dessverre er det mange som tror at en stemme hvert fjerde år er alt man kan og bør gjøre. De er helt fanget opp i den tro at det skulle være… Les mer »

tony
tony
Svar til  Asgaut
2 år siden

De fleste forstår ikke at man er blitt
utsatt for hjernevask bare noen få
med magiske krefter ??

Grønne
Grønne
Svar til  Asgaut
2 år siden

Du mener at det som skiller demokrati fra ettpartistyre og diktatur er at man forbyr politiske partier. Og fra det utleder du at man bør forby alle politiske partier som vil forby andre politiske partier. Da skal man altså forby motstandsbevegelsen samtidig som man forbyr seg selv. Smart.

Asgaut
Asgaut
Svar til  Grønne
2 år siden

Tja, du kan jo gi meg noen eksempler på land i verden hvor ettpartistyre eller diktatur fungerer bra. Du har mange land å velge i. Det er nok av land som har ettpartistyre og diktatur.

Med ettpartistyre eller diktatur forsvinner gjerne maktfordelingsprinsippet. Lovgivende, utøvende og dømmende makt samles gjerne hos noen få personer. Det sjelden positivt å samle all makt hos noen få enkeltpersoner.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Forbauser meg ikke!

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

HVEM er det som – stort sett – utøver vold, såkalt «blind vold», mot uskyldige mennesker i våre vestlige samfunn? Det er i overveiende grad fanatiske MUSLIMER, OG anitfafolk, som kaster stein, setter fyr på ting, og angriper politifolk og meningsmotstandere så snart de deltar i en demonstrasjon eller aksjon, som vi ser i en rekke byer rundt om i verden. Bak disse står ofte (((de du vet))), men iblant er det rusmisbrukere og «ordinære» kriminelle.

Espen
Espen
2 år siden

Bra det kom frem i offentligheten, ellers hadde nok jødemedia fortsatt å antyde at han skulle vært en av oss.

Birgitta
Birgitta
2 år siden

Ja , hvis han der en NS , ja da snur Knut Hamsun seg i grava…

Grønne
Grønne
Svar til  Birgitta
2 år siden

Jeg tror Hamsun har fått seg noen runder allerede.