Hjem Nyheter Ambulansepersonell manglet beskyttelsesklær – lot terroroffer dø

Ambulansepersonell manglet beskyttelsesklær – lot terroroffer dø

STORBRITANNIA James Furlong ble i 2020 drept av en rasefremmed terrorist, på samme tid som den britiske byen Reading var pålagt covid-regler. Nå har ambulansepersonell vitnet om hvorfor livet hans ikke kunne reddes.

Covid-regler forhindret både politi og ambulansepersonell i å redde James Furlongs liv.

Det var i juni 2020 at historielærer James Furlong (36), forsker David Wails (49) og Joe Ritchie-Bennett (39) ble drept av Khairi Saadallah i den britiske byen Reading. «Allahu akbar!» ropte Saadallah da han knivstakk de tre mennene som var ute og nøt den første lettelsen av covid-restriksjonene.

Nå har det blitt avslørt at ambulansepersonellet kunne ha reddet James Furlongs liv, men at de ble forhindret fra å utføre prosedyren fordi de manglet riktig verneutstyr, ifølge covid-regelverket. Ifølge Daily Mail har en av de ansatte vitnet om at Furlong trengte et rør for å puste, men at det ble besluttet å ikke bruke det.

Politi på stedet har også vitnet om at de avsto fra å gi Furlong pustehjelp på grunn av britiske covid-regler.

På tidspunktet for terrorangrepet hadde Saadallah unngått utvisning i syv år, ved kontinuerlig å begå nye voldelige forbrytelser som måtte håndteres av det britiske rettssystemet.