Hjem Nyheter Amerikansk eiendom kan bli beslaglagt i Russland

Amerikansk eiendom kan bli beslaglagt i Russland

SANKSJONER Etter at Russland har vært hardt sanksjonert og fått eiendom beslaglagt i USA, kan amerikanske eiendeler nå også bli konfiskert i Russland. Kunngjøringen kommer en drøy måned etter at en lignende lov ble lagt på bordet i USA.


Ifølge Presstv har Russland tatt grep mot amerikanske sanksjoner, beslagleggelse av russiske eiendeler og de økonomiske tapene landet har lidd. I går undertegnet Russlands president Vladimir Putin en presidentordre som tillater at all amerikansk «flyttbar og stasjonær eiendom» kan bli beslaglagt.

Hvis den utøvende ordren anses lovlig, kan en liste over amerikanske eiendeler som befinner seg på russisk jord utarbeides og eiendelene konfiskeres. Når amerikansk eiendom beslaglegges skal det «tas hensyn til et proporsjonalitetsprinsipp» slik at det tilsvarer kompensasjonen Russland mener de har krav på for sine eiendelene som er tapt i USA.

Putins utspill kommer en drøy måned etter at et lignende forslag ble undertegnet i USA. President Joe Bidens forslag hadde imidlertid lagt til at de russiske eiendelene de beslaglegger, vil kunne doneres til Ukraina for å bistå landet i gjenoppbyggingen «etter krigen».