Hjem Nyheter Amerikansk etterretningsbyrå: «UFO-er utgjør en sikkerhetstrussel»

Amerikansk etterretningsbyrå: «UFO-er utgjør en sikkerhetstrussel»

0

USA Ifølge en ny rapport fra det amerikanske etterretningsbyrået ODNI blir det gjort flere og flere observasjoner av uidentifiserte flygende objekter av militæret. Rapporten slår fast at fenomenet «fortsetter å utgjøre en trussel mot flysikkerheten og er en mulig trussel fra en fremmed makt».

En tidligere offentliggjort observasjon av en jagerpilot fra 2015 som ennå ikke er blitt oppklart. Foto: Pentagon

De siste årene har amerikanske myndigheter blitt stadig mer åpne om spørsmålet om mystiske gjenstander sett på himmelen. Dette er dels etter at varslere fra Pentagon lekket informasjon til pressen, men også etter at Donald Trump, under sitt presidentskap, i en klausul til en støttepakke under koronakrisen, innførte en regel om at FBI og forsvarsdepartementet må dele all informasjon de har om UFO-er med kongressen, skriver Nordfront.

Den første rapporten kom i 2021 og vakte stor oppsikt. I det offentlige rom ble militærbilder av farkoster som så ut til å trosse fysikkens lover utgitt. Det amerikanske militæret kaller imidlertid ikke lenger fenomenet «UFO», men «UAP», som står for «Unidentified Aerial Phenomena».

Medlemmer av kongressens underutvalg for nasjonal sikkerhet fikk tilgang til den klassifiserte delen og beskrev noen av bildene de ble vist som «ren science fiction».

«Utgjør en vedvarende sikkerhetstrussel»

Nå er nok en rapport presentert av det amerikanske etterretningsbyrået Office of the Director of National Intelligence (ODNI). Rapporten kalles 2022 årsrapport om uidentifiserte luftfenomener og har, akkurat som den forrige, blitt utgitt i en offentlig og i en klassifisert form.

I den offentlige rapporten er det skrevet at rapporter fra militæret om UAP-er har økt betydelig og at det er totalt 510 observasjoner av gjenstander samlet inn av Pentagons All-Domain Anomaly Resolution Office (AARO) og dets forgjenger, Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF).

366 av disse er lagt til etter 2021-rapporten hvor 247 er helt nye observasjoner, mens resten er lagt til i etterkant fra gamle dokumenter som er oppdaget eller lignende. Alle er laget av personell fra det amerikanske militæret, først og fremst piloter fra luftforsvaret eller marinen, men også av for eksempel radarpersonell.

I rapporten står det:

AARO og ODNI vurderer at den observerte økningen i UAP-rapportering dels skyldes en bedre forståelse av den mulige trusselen som UAP-er kan utgjøre, enten mot flysikkerheten eller potensielt som en fiendtlig innsamlingsplattform, og dels på grunn av at stigmaet rundt rapportering av UAP har gått ned.

Det opplyses imidlertid at det ikke er rapportert om kollisjoner mellom UAP-er og amerikanske fly. Rapporten ser ikke ut til å evaluere det faktum at USA tydeligvis ikke har full kontroll over sitt luftrom. Men samtidig er den fylt med merkelig informasjon som at det ikke er bekreftede «møter» med UAP som «bidro direkte til en uheldig helseeffekt», men at den erkjenner at «helserelaterte effekter kan oppstå når som helst etter en hendelse» som involverer en UAP.

171 av de nye rapportene kan ikke forklares

Det skrives også at «observasjoner av uidentifiserte flygende objekter i militært luftrom fortsetter å bli gjort» og at UAP-er «fortsetter å utgjøre en trussel mot luftfartssikkerheten og en mulig trussel fra en fremmed makt».

En av de hundrevis av nye militærobservasjonene som imidlertid kan avvises som et dronefly. Foto: U.S. Marine.

Av de 366 nye rapportene er 163 avvist som «ballonger eller ballonglignende gjenstander», seks rapporter om «rusk» – som fugler eller flygende plastposer – og 26 rapporter om dronefly. For de resterende 171 rapportene er det foreløpig ingen forklaring, men de beskrives som «ukategoriserte».

«Noen av disse ukategoriserte UAP-ene ser ut til å ha vist usedvanlige flyegenskaper eller ytelsesevner og krever ytterligere analyse,» heter det i rapporten.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg