Hjem Nyheter Amerikansk general: – Den iranske trusselen er «nært forestående»

Amerikansk general: – Den iranske trusselen er «nært forestående»

0

GEOPOLITIKK Etter at USA flyttet angrepsstyrker inn i Persiabukten og truet Iran med atomvåpen, mener krigsmakten at trusselen fra Iran er «nært forestående».

Det amerikanske hangarskipet USS «Abraham Lincoln».

Det er den amerikanske angrepsstyrken, som etter en uoppgitt trussel fra Iran, sist måned flyttet hangarskip, en bombegruppe og marktropper til området ved Persiabukten. Kommandøren over den amerikanske overkommandoen, Kenneth Franklin «Frank» McKenzie, mener at dette skal ha fått Iran til ta et steg tilbake, men at trusselen likevel er «nært forestående».

– Det er min vurdering at dette har fått iranerne til å gå litt tilbake, men jeg er ikke sikker på at de har bakket ned strategisk, sa McKenzie til AP.

– I tror ikke akkurat at trusselen har minsket. Jeg tror at trusselen er veldig virkelig, fortsatte han.

Truslene McKenzie refererer til er veldig klare, overbevisende, avanserte og spesifikke, men ettersom etterretningsinformasjonen er klassifisert nekter han å komme inn på noe konkret, rapporterer AP.

Ifølge AP har angrepsstyrken problemer med å balansere antallet tropper mellom det som er nødvendig for å raskt kunne gå til angrep, og å unngå å skape en konflikt med å være for mange.

Ifølge USAs forsvarssjef, general Joseph Dunford, virker trusselen å være «mer som en kampanje».

Både USA og Iran har klassifisert hverandres militære for terrororganisasjoner. Etter at USA nylig trakk seg ut fra atomavtalen med Iran har landet fortsatt å insistere på at Iran skal følge den samme avtalen. USAs president Donald Trump truet tidligere i uken Iran med atomvåpen hvis landet forsøker å skaffe seg atomvåpen selv.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg