Hjem Nyheter Amerikansk historie fjernes i New Orleans

Amerikansk historie fjernes i New Orleans

USA Myndighetene i New Orleans har påbegynt fjerningen av en rekke historiske monumenter, som av løgnpressen omtales som «hvit makt-symboler».

De to første monumentene som ble fjernet var Liberty Place monument, som er en stor obelisk i granitt, som ble reist til ære for de menn som utkjempet opprøret som har blitt kjent som «Battle of Liberty Place» den 14. september 1874.

Slaget stod mellom Crescent City White League og politiet som beskyttet det nye flerkulturelle styret i delstaten Louisiana, som ble innsatt etter borgerkrigen. Crescent City White League (også kjent som White Man’s League) var en hvit paramilitær gruppering, som kjempet de hvites sak. De blir i dag omtalt som en «hvit makt-organisasjon».

At monumentet har blitt stående, er noe som har irritert både kulturmarxister og afrikansk-amerikanske medborgere, som har omtalt det som et «hat-monument» og et «hvit makt-monument».

I løpet av de neste dagene vil også to statuer av sørstatsgeneralene Robert E. Lee og P.G.T. Beauregard, samt en statue av president Jefferson Davis fjernes.

Kilde:
New Orleans takes down white supremacist monument