Hjem Nyheter Amerikansk krigsfartøy angrepet i Rødehavet

Amerikansk krigsfartøy angrepet i Rødehavet

MIDTØSTEN På søndag ble amerikanske fartøy angrepet i Rødehavet. Houthi-opprørerne i Jemen tar på seg ansvaret for angrepene, med unntak av ett amerikansk krigsfartøy.

USS Carney.
Bild: Flickr.com (CC BY 2.0 DEED).

To kommersielle fartøy og et amerikansk krigsfartøy ble søndag angrepet på Rødehavet og i Bab el-Mandeb-stredet som forbinder Rødehavet til Adenbukta. Houthi-opprørere i Jemen har tatt på seg ansvaret for angrepene, men de innrømmer foreløpig ikke å ha angrepet det amerikanske krigsfartøyet.

– Vi er klar over rapporter om angrep på USS Carney og kommersielle fartøy i Rødehavet, og vi vil informere når vi er i stand til det, sier en tjenestemann i Pentagon til nyhetsbyrået AP.

Pentagon har ikke spekulert i hvor de tror krigshandlingene stammer fra. Yahya Saree, en kommandant for Houthi-opprørerne, sa imidlertid at det første skipet ble truffet av et missil og det andre av en drone.

«Jemens væpnede styrker vil fortsette å hindre israelske fartøy fra å cruise gjennom Rødehavet til den israelske aggresjonen mot våre besluttsomme brødre på Gazastripen er stoppet», sa Saree.

Det er fortsatt uklart i hvilken grad fartøyene ble skadet, eller om de i det hele tatt har blitt skadet i angrepene.