Hjem Nyheter Amerikansk løgnpresse hisser til krig med falsk filmmateriale

Amerikansk løgnpresse hisser til krig med falsk filmmateriale

FAKE NEWS I et forsøk på å hisse den allerede spente konflikten mellom Tyrkia og kurdiske styrker i Syria, brukte TV-kanalen ABC filmmateriale fra en skytterbane i Kentucky.

https://www.youtube.com/watch?v=aBJpH82s9Os

Det var under en reportasje om konflikten i Syria, sendt på den amerikanske TV-kanalen ABC søndag forrige uke, at det ble vist videomateriale som skulle forestille et angrep på kurdiske sivile ved en grenseby til Tyrkia.

I den mørke og uklare filmen ser man store mengder skuddsalver som avfyres samt flere eksplosjoner, men i virkeligheten var filmen verken fra Syria eller fra en slagmark.

Ikke lenge etter klippet ble vist på TV kom det frem at opptaket egentlig stammer fra en nattskytning på Knob Creek Gun Range i West Point, Kentucky. I originalfilmen som ble lastet opp på YouTube i fjor kan man tydelig se at det er snakk om et skyteshow med en stor gruppe applauderende tilskuere – et publikum som ser ut til å være kuttet bort i filmen som vises i reportasjen hvor det påstås at sivile liv er i fare.

I stedet for å beklage overfor det amerikanske folket at de sprer falske nyheter har ABC heller valgt å gå ut med en offisiell kommentar på Twitter hvor de «beklager feilen».