Hjem Nyheter Amerikansk marineoffiser: «Krig mot Iran er Israels gave til Joe Biden»

Amerikansk marineoffiser: «Krig mot Iran er Israels gave til Joe Biden»

UTENRIKS Drapet på Mohsen Fakhrizadeh skal berede veien for Joe Biden til å bombe Iran. Det skriver den tidligere amerikanske etterretningsoffiseren Scott Ritter.

Drapet på Irans fremste atomforsker Mohsen Fakhrizadeh er et knep av Israel for å tvinge den trolige amerikanske tiltredende presidenten til å avvise diplomati og velge militære tiltak for å håndtere Irans atomvåpenambisjoner. Det skriver Scott Ritter som har vært etterretningsoffiser i den amerikanske marinen i en debattartikkel i russiskeide RT News.

Mohsen Fakhrizadehs eksistens, enda mindre hans arbeid, erkjentes knapt av Iran, skriver Ritter. Han var også brigadegeneral i Den islamske revolusjonsgarden, og dermed involvert i de akademiske aspektene av Irans nasjonale sikkerhet.

Han var også den viktigste hjernen bak materialanskaffelser som skulle brukes til urananrikelse, skriver Ritter.

I april 2018 pekte Israels statsminister Benjamin Netanyahu offentlig ut Fakhrizadeh til å være lederen av et hemmelig iransk atomvåpenprogram; noe få eksperter har trodd på, og som Iran selv iherdig har benektet.

Israel har ikke benektet at man har drept Mohsen Fakhrizadeh, men for uvanlighetens skyld var Iran tydelige med å peke ut hvilket land man anklaget.

USA har lenge trodd at Iran utvikler atomvåpen, og USAs president Donald Trump har anklaget Iran for å ikke følge atomenergiavtalen med den vestlige verden – selv om det var Trump selv som brøt avtalen med Iran, visselig etter påtrykk – eller faktisk vedtak – fra Israel.

Denne tro, kombinert med Irans beslutning om å blåse i atomavtalen siden USA brøt den, er det som har ført til at Fakhrizadeh nå er blitt drept, skriver Ritter.

Trump har selv overveid militære angrep mot Irans atomkraftprogram, og har sagt at han selv er beredt til å bruke atomvåpen mot landet.

For å tekkes USA og resten av landene som inngår i FN, har Israel løyet, overdrevet og fabrikkert etterretningsopplysninger vedrørende Iran. Løgnene ble etter hvert så overdrevne at de ifølge Scott Ritter ødela Israels troverdighet. Da Israel rapporterte at dets etterretningstjeneste stjal et atomvåpenarkiv fra Iran i begynnelsen av 2018 ble det stilt spørsmål ved sannhetsinnholdet i denne påstanden etter at dokumenter som tidligere hadde blitt ansett som forfalskede ble påstått å inngå blant dokumentfunnene.

For å ytterligere sabotere for Iran, samarbeidet Israel og USA for å angripe Iran med cyberangrep ved hjelp av et for formålet skapt datavirus kalt Stuxnet. Dette er blitt brukt mot anlegg for fremstilling av materiale for sivil atomkraft som finnes i Natanz. Senest i sommer ble anlegget der angrepet på en måte som førte til at det ble overopphetet og begynte å brenne.

Mellom årene 2010 og 2012 utførte israelske Mossad dødsoperasjoner som drepte fire iranske atomfysikere, og et femte drapsangrep rettet mot sjefen for den iranske atomenergiorganisasjonen var nær ved å lykkes.

Biden skal utføre det Trump ikke våget

Neste president Joe Biden – om han velges av USAs elektorat i valget 14. desember – vil gjerne samarbeide med Israel om angrep mot Iran, skriver Ritter. Biden var med på møtene som gjaldt Israels angrep med dataviruset Stuxnet, og visste ifølge Ritter alt om Israels påtrykk mot den tidligere presidenten Barack Obama om å angripe Iran – hvilket Obamas partikamerat Hillary Clinton lovet å gjøre «når» hun hadde blitt president «etter Obama».

Ifølge Scott Ritter er Israels drap på Mohsen Fakhrizadeh kalkulert, ettersom hans død ikke har noen virkelig påvirkning på Irans atomkraftprogram. Nye generasjoner av iranske vitenskapsmenn har for lenge siden blitt utdannet.

I stedet er drapet å betrakte som et psykologisk angrep, anser Ritter. Det ble utført midt på lyse dagen, i hjertet av Iran. Det innebærer et psykologisk slag mot Teherans ledelse, som igjen viser at Israels lange armer kan slå til hvor som helst og ta ut hvem som helst.

Ifølge Ritter er det viktigste av alt den effekten drapet kommer til å ha på Joe Bidens ulike grupper som har ansvaret for USAs sikkerhetsstyrker. Flere av Bidens nærmeste rådgivere, inklusive kandidaten til posten som utenriksminister i en kommende demokratisk administrasjon – jøden Antony Blinken – har sagt at Biden kanskje ikke kommer til å ha noe annet valg enn å fortsette med Trumps polise: «maksimalt påtrykk» på Iran.

Det «maksimale påtrykket» som Trump har utøvet mot Iran, har helt mislyktes med å nå det målet Israel krever med landet. Derfor lot man av to grunner drepe Fakhrizadeh: For det første tvinger det Iran til en mindre kompromissvennlig innstilling: «Tanken at Iran skulle forsøke å inngå kompromiss med USA i etterdønningene av drapet på Fakhrizadeh er, for å uttrykke det rett på sak, absurd», skriver Ritter.

Men den viktigste hensikten bak drapet på Fakhrizadeh er å skape et fullbyrdet faktum når det gjelder for Joe Biden og Kamala Harris å overveie hvilke handlinger som en fremtidig Biden-administrasjon skal utføre. Iran kommer nemlig aldri til å gå med på alle de ting som hittil er blitt etterstrevet av Biden og hans rådgiver å skrive i en ny og hardere atomavtale som begrenser Irans muligheter ytterligere til å produsere atomenergi.

Samme spørsmål som Trumpadministrasjonen ble konfrontert med når det gjelder muligheten for amerikanske styrker til å angripe Irans atomtekniske infrastruktur kommer til å møte Biden allerede på hans første dag i embetet. Ved å drepe Fakhrizadeh gjør Israel sitt beste for å se til at militære tiltak for Biden er det eneste tilgjengelige gjennomførbare alternativet, skriver etterretningsoffiser Scott Ritter.