Hjem Nyheter Amerikansk sheriff beviser at Obamas fødselsattest er forfalsket

Amerikansk sheriff beviser at Obamas fødselsattest er forfalsket

USA Etter en grundig undersøkelse som har tatt fem år presenterte sheriff Joe Arpaio nylig på en pressekonferanse ni punkter som ifølge han beviser at president Barack Obamas fødselsattest er forfalsket.

Etter en fem-årig studie presenterer nå Sheriff Joe Arpaio bevis for at Barack Obamas fødselsattest er en forfalskning.
Etter en fem-årig studie presenterer nå Sheriff Joe Arpaio bevis for at Barack Obamas fødselsattest er en forfalskning.

Allerede når USAs president Barack Obama hadde sin kampanje før presidentvalget i 2008, var det mange som satte spørsmålstegn ved om han virkelig var født i USA, som ifølge grunnloven kreves for at en person skal kunne inneha presidentskapet i landet. Disse spørsmålene rundt hans opprinnelse har fortsatt gjennom hele hans presidentperiode og var også grunnen til at Det hvite hus offentliggjorde en fødselsattest for Obama, som bekreftet at han ble født i delstaten Hawaii. Mange mente dog at fødselsattesten var en forfalskning og at Obama egentlig var født i Kenya.

For å utrede alle spørsmål omkring Obamas fødselsattest (og i lengden hans legitimitet som president) meddelte Joe Arpaio, som er sheriff i Maricopa County i Arizona, ved en pressekonferanse i mars 2011 at han og hans sheriffavdeling skulle gjennomføre en fullstendig utredning av saken.

Denne uken, fem år senere, holdt Arpaio sammen med sin sjefsetterforsker Mike Zullo en ny pressekonferanse hvor de presenterte konklusjonene de var kommet frem til. Ifølge Arpaios og Zullo beviser deres etterforskning at fødselsattesten som Det hvite hus offentliggjorde er en forfalskning.

Zullo kunne vise «ni punkter av forfalskning, der bokstaver og manuelt plasserte datostempler har blitt digitalt kopiert og limt inn» på Obamas fødselsattest fra andre hawaiiske fødselsattester. To rettsmedisinske arbeidsgrupper fra USA og Italia som ble konsultert av Arpaio har uavhenging av hverandre bekreftet forfalskningene.

De første fem innlimte forfalskningene kommer fra en og samme hawaiiske fødselsattest mens de øvrige fire har en annen opprinnelse, som ifølge Arpaio er bevisst for at forfalskningen skal være mer kompleks.

Det fremkommer også at Zullo og hans kollegaer ble motarbeidet på Hawaii når de besøkte øyen som en del av etterforskningen og at de også ble truet med pågripelse ved et tilfelle. Videre hevdet Arpaio at han har mer «sensitiv informasjon» i saken som han valgte ikke å presentere nå men som vil offentliggjøres ved et senere tidspunkt.

Under pressekonferansen påpekte dog Mike Zullo at dette ikke beviser at Obama er født i USA eller ikke, men at dokumentet bevislig er en fullstendig forfalskning.

Joe Arpaio vil i januar overlevere bevisene til føderale myndigheter. Hvis disse deler Arpaio og de uavhengige rettsmedisinske arbeidsgruppenes konklusjoner og bestemmer seg for å gå videre med saken, kan Obama dømmes til livstid i fengsel for landsforræderi.

Donald Trump, som overtar stillingen som USAs president den 20. januar, har tidligere uttalt seg tvilende til legitimiteten til Obamas fødselsattest. Under presidentkampanjen endret han dog innstilling og «erkjente» at «president Obama ble født i USA». Hvordan Trump vil stille seg til saken med tanke på Arpaios etterforskning gjennstår å se.

Se et videoklipp fra pressekonferansen hvor Mike Zullo går gjennom forfalskningene:

Kilde:

Amerikansk sheriff bevisar att Obamas födelsebevis är förfalskat