Hjem Nyheter Amerikansk soldat byttet side til Russland – for mange nazister i Ukraina

Amerikansk soldat byttet side til Russland – for mange nazister i Ukraina

UKRAINAKONFLIKTEN Den amerikanske veteranen og kommunisten John McIntyre har blitt en stor propagandaseier for Russland etter at han byttet side fra Ukraina til Russland. I et intervju med Russia Today bekrefter han at «nazismen» er utbredt i Ukraina.

John McIntyre i intervju med Russia Today. Foto: Skjermbilde

John McIntyre var soldat i den ukrainske fremmedlegionen, som offisielt heter Den internasjonale legionen. Men i slutten av februar dukket han plutselig opp på russisk TV.

– Jeg trodde ikke det var så mange [fascister], men da jeg kom dit ble jeg overrasket, alle hadde tatoveringer og nazisymboler, forteller McIntyre i intervjuet med den russiske TV-kanalen RT.

Videre forteller McIntyre om bruk av Hitlerhilsen, planer om folkemord på russere og krigsforbrytelser som bruk av menneskelige skjold og mishandling av lik.

McIntyre fortalte også at han dro til Moskva via Istanbul og hevdet at han gjorde det for å videreformidle verdifull informasjon han samlet mens han fungerte som “spion” i Ukraina.

“Det er grunnen til at jeg kom til Ukraina i utgangspunktet, vet du. Jeg er en kommunist. Jeg er en antifascist”, sa han i intervjuet, mens han gjentok den russiske propagandaen om at Ukraina er fullt av nazister.

– Til vi vet noe annet, må vi anta at han både har kommet frivillig til Russland, og uttaler seg frivillig. Samtidig er det ikke usannsynlig at han har blitt presset til å stille opp på TV og si dette, uten at det har vært snakk om direkte tvang. Det er vanskelig å vite, sier «Ukraina-ekspert» John Færseth til VG.

To soldater i den ukrainske fremmedlegionen beskriver McIntyre som en ustabil fyllik som blant annet skal ha tisset i en bil og kludret på en forsvarsposisjon, forteller de til Business Insider.

Ifølge fremmedlegionen ble McIntyre kastet ut etter at han hadde sprayet ned forsvarsposisjonen, og skal trolig da ha dratt til Russland.

– Jeg tror det er en sannhet i det de sier. Sannsynligvis har han vært problematisk, eller en dårlig soldat. Og selv ut fra det han sier nå, virker han som en raring, sier Færseth.

En eks-kollega av McIntyre forteller i et intervju til Business Insider at han hadde konvertert til islam og at han planla å utføre jihad.