Hjem Nyheter Amerikanske jøder beveger seg mot det republikanske partiet

Amerikanske jøder beveger seg mot det republikanske partiet

3

JØDESPØRSMÅLET I et fenomen betegnet «Jexodus» av Fox News skifter amerikanske jøder, som tradisjonelt har stemt demokratisk, sin støtte mot det republikanske partiet.

Den republikanske jødiske guvernørkandidaten for New York i 2022, Lee Zeldin. Foto: Gage Skidmore, via Flickr.com, (CC BY-SA 2.0).

I en kommentar publisert av Fox News hevdes det at amerikanske jøder, som tradisjonelt sett har blitt sett på som stabile velgere for demokratene, nå i økende grad er i ferd med å reorientere seg mot det republikanske partiet i en såkalt «Jexodus».

Kommentaren beskriver fenomenet i rene valgtermer og drar blant annet frem hvordan den jødiske stemmen bidro til å flippe Nassau County i New York fra demokratisk til republikansk i 2021. Nassau County er det 19. mest befolkningstette fylket i USA.

Det trekkes også frem hvordan den jødiske republikaneren Lee Zeldin kom langt nærmere enn forventet i å kapre guvernørskapet for New York i valget i 2022, og det hevdes til og med at den jødiske stemmen var sentral i å kapre Representantenes hus for republikanerne.

Kommentaren forklarer fenomenet blant annet ved å dra en forskjell mellom «assimilerte» og «ortodokse» jøder:

– De fleste politiske diskusjonene om den «jødiske stemmen» fokuserer på feil jøder. Den overveldende demokratiske preferansen hos den stereotypiske mainstreame amerikanske jøden stammer fra at de har blitt assimilert. For det meste bosatt urbant eller i forsteder, velstående, og høyskoleutdannet, så er hvordan de stemmer fullstendig frakoblet fra at de er jøder.

Denne tolkningen ble bestridt av den prominente amerikanske nasjonalsosialisten Joseph Jordan (bedre kjent under pseudonymet Eric Striker) på telegram:

– Jøder flytter i større grad over til det republikanske partiet, hvilket gjør ideen om å infiltrere denne institusjonen enda dummere og mindre levedyktig. Denne artikkelen tar et ekte fenomen, at jøder i større grad støtter republikanere, og forteller to løgner. En er at det er den jødiske stemmen, snarere en jødiske penger og institusjonelle støtte, politikere ønsker å kapre. Den andre er at liberale jøder er frakoblet sin jødiske identitet. Dette er hva jøder vil ha høyrevendte hvite til å tro, så de assosierer liberale jøder med deres yndlingsbusemann, «hvite liberale». Dette er det samme narrativet som promoteres av svindlere som Gavin McInnes og Alex Jones.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Trodla Gubben
Trodla Gubben
30 dager siden

Infiltrasjonen av jødiske-skapninger kan utvilsomt bare sees på som en falsk flagg-operasjon, hvor selve hovedpoenget er å svekke republikanerne i presidentvalget i «2024».

proverbs 26:11
proverbs 26:11
29 dager siden

Liberale jøder, ortodokse jøder – you name it – uansett hvordan jødene opptrer og manøvrerer politisk og på andre måter; når det kommer til stykket gjelder for jødene utelukkende; is it good for the Jews? De er mestere i dissimulation, dvs evne til å ikle seg ulike drakter og forkledninger, og narrer godtroende goyim – som dessverre evangelisk kristne – til å dyrke Israel, i troen på at «de som velsigner jødene skal bli velsignet, og de som forbanner jødene skal bli forbannet». Og det selv om deres gamle pakt ble opphevet med Jesus, noe de færreste kristne forstår(Hebrews 8:13… Les mer »

J.H
J.H
29 dager siden

Venstre eller høyre, det samme maskineri.