Hjem Nyheter Amerikanske myndigheter ønsker flere ikke-hvite bønder

Amerikanske myndigheter ønsker flere ikke-hvite bønder

USA President Joe Bidens administrasjon deler ut 550 millioner dollar til programmer for å hjelpe fattige bønder og øke rasemangfoldet innen landbruket.

Illustrasjonsbilde. Foto: Phadke09 (CC BY-SA 4.0).

US Department of Agriculture (USDA) uttalte at de har som mål å hjelpe «undertjente» produsenter med tilgang til land, kapital og markeder, og skal være et tilskudd for den neste mangfoldige generasjonen av landbruksfagfolk. Målet for pengebruken skal være «fargede bønder», rapporterer Mass News.

USDA kunngjorde at 300 millioner dollar vil bli gitt av USDA til programmer for å hjelpe jordbruksprodusenter som sliter, enten de er veteraner eller fattige. Selv om hvite bønder ikke teknisk sett er ekskludert fra programmene, uttaler byrået at de har som mål å øke mangfoldet av ikke-hvite bønder.

For å skape muligheter for karrierevekst har USDA også bevilget 250 millioner dollar til «minoritetstjenende institusjoner» som blant annet indianske høyskoler og universiteter, historisk svarte høyskoler, og sertifiserte latinamerikanske institusjoner. Programmet vil med dette tillate studenter å søke om stipend, og mange deltakere her vil kunne få jobber innen landbruket hos den føderale regjeringen.

De nye utgiftsplanene skal være det siste i en rekke planer med kunngjøringer som bygger opp under USDAs historiske forpliktelse til å utrydde generasjoner av systemisk rasisme, sentrere rettferdighet i beslutningstaking og politikkutforming, samt fremme en «mangfoldig, moderne og inkluderende arbeidsstyrke», uttalte byrået.