Hjem Nyheter Europa Amerikanske soldater på plass i Ukraina

Amerikanske soldater på plass i Ukraina

2

UKRAINAKONFLIKTEN Amerikanske tropper er på plass i Ukraina, melder flere amerikanske medier. Formålet er å overvåke fortsatte våpenleveranser til krigen.

Bilde fra tidligere «besøk» av amerikanske soldater i Ukraina. Foto: U.S. Army Europe/flickr (public domain).

Før den russiske invasjonen av Ukraina i februar hevdet Washington at de ville trekke alle sine tropper ut av landet. Dette for å unngå en direkte konfrontasjon med Russland.

Siden den gang har det gjentatte ganger blitt hevdet at det de facto er soldater fra NATO generelt og USA spesielt på plass i det krigsherjede Ukraina. Nå skriver og bekrefter flere amerikanske medier dette.

Informasjonen kommer fra en anonym kilde innen Pentagon og det er uklart nøyaktig hvor mange soldater som er involvert. Kilden hevder imidlertid at soldatene er der for å overvåke våpenleveransene til den ukrainske hæren. Ifølge kilden skjer ikke «inspeksjonene» nær frontlinjen, men der «sikkerhetsforholdene tillater det».

Siden starten av krigen har det vært rapporter om våpen og annen bistand som forsvant så snart den nådde Ukraina. I mange tilfeller har amerikanske våpen dukket opp for salg på det svarte markedet og mørkenettet, og i andre tilfeller i russiske hender, enten gjennom erobring eller ved å kjøpe dem fra ukrainere.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
3 måneder siden

Russland kriger ikke med «ukraina», som er en del av russisk verden, men med NATO som er faktisk Nord Atlantisk Terroristisk Organisasjon- Norsk regjering sender milliarder til Zelenskij banditter, mens norske «fattige» har ikke råd til å kjøpe seg mat. Hvor lenge norsk folk vil tåler det?

Straight Pride
Straight Pride
3 måneder siden

Amerikanske soldater var på plass i Norge og Polen lenge før dette og det er dem fortsatt .

At dem har planlagt/ planlegger krig i Europa for å tjene USA`s shlomolobby interesser er det ingen tvil om . Ukraina bekreftet bare dette enda mer.