Hjem Nyheter Europa Amsterdam «forvandles til en jungel om natten»

Amsterdam «forvandles til en jungel om natten»

0

FLERKULTUR Nederlands hovedstad Amsterdam forvandles til en jungel om natten. Dette mener byens ombudsmann, som sier at politiet har fullstendig mistet kontrollen.

Om natten forvandles Amsterdam, Nederlands hovedstad, fullstendig. Narkotika selges åpenlyst, folk kjører omkring på mopeder og i biler og lager leven, tyveri og vold finnes overalt. Politiet kan bare se på da ressurser til å stoppe kriminaliteten ikke finnes.

– Bykjernen forvandles til en jungel nattestid. Svarte penger florerer og politiet står helt maktesløse og ser på, sier Arre Zuurmond, byens ombudsmann, til den nederlandske avisen Trouw.

Da det skulle undersøkes nøyaktig hvor mye kriminalitet som faktisk skjer nattestid ble det satt opp tre overvåkningskameraer ved et torg i Amsterdam sentrum, som er omgitt av barer og nattklubber. Resultatet var utrolig.

– På én enkelt natt kunne vi skjelne 900 forbrytelser bli begått, de fleste mellom klokken to og fire. Atmosfæren er dyster, og lovløshet ligger i luften. Mopeder farer frem på gågatene, folk skriker konstant, narkotika selges åpenlyst og tyveri er vanlig. Omkring 2 000 piratdrosjer pleier det finnes i gjennomsnitt i byens gater om natten. Politiet forsøker oftest ikke engang å gjøre noe, fortsetter Zuurmond.

Liknende problemer finnes dog i hele landet. Blant annet er det 160 000 dømte kriminelle i landet som på en eller annen måte har klart å unngå å sone sin straff. Omtrent 10 prosent av disse antas befinne seg i Amsterdam, og antallet øker konstant. Ifølge nederlandsk media kan disse menneskene få tak i nye pass «i prinsipp uten bakgrunnssjekk», hvilket har ført til at kriminelle bare forsvinner.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg