Hjem Nyheter Utenriks Analplugg-kunstverk vandalisert og fjernet

Analplugg-kunstverk vandalisert og fjernet

0

FRANKRIKE: «Analplugg»-kunstverket til Paul McCarthy har nå blitt fjernet fra torget i Paris. Dette etter at «kunstverket» igjen ble vandalisert.

729x1-460x258_ny

Det 25 meter høye «kunstverket» (et juletre som ser ut som en analplugg) til den amerikanske kunstneren Paul McCarthy ble nylig fjernet fra torget Place Vendôme i Paris. Dette da det igjen har blitt utsatt for vandalisme.

Ifølge franske medier skal personer ha slått til mot «kunstverket» og blant annet fjernet strømforsyningen og kablene som holdt det til bakken. Kunstfestivalen, i hvis regi «juletreet» er satt opp, skal så ha tatt avgjørelsen om å fjerne det helt.

Allerede på lørdag ble både «kunstverket» og «kunstneren» utsatt for motreaksjoner. Da ble McCarthy slått til og skjelt ut av en franskmann som mente «kunsten» ikke hørte hjemme på torget. Noen dro også da ut strømmen til pumpen som blåste luft inn i kunstverket.

McCarthy, hvis inspirasjonskilde blant andre er Sigmund Freud, har tidligere blitt omtalt da han laget et «kunstverk» forestillende en gigantisk haug med bæsj og et annet hvor en julenisse holdt et juletre, også dette formet som en analplugg. Han har dessuten stappet en Barbie-dukke opp i endetarmen foran en skoleklasse ved University of California, hvorpå elevene forlot klasserommet for å slippe å se på ham.

I 2006 stilte McCarthy ut sine «kunstverk» på Moderna museet i Stockholm. På utstillingen kunne man blant annet få se Disney-figurer som hadde sex, pirater som bæsjet i ansiktet på fanger, amputasjoner, voldtekter og sex med dyr.

Kilde:
«Rumpeplugg»-kunstverk ble utsatt for hærverk

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg