Hjem Nyheter Norden Andreas Carlsson dømt til fengsel

Andreas Carlsson dømt til fengsel

SVERIGE Nasjonalisten Andreas Carlsson ble fredag funnet skyldig i to tilfeller av mishandling og dømt til tre års fengsel.

carlsson

Fredag falt dommen i saken mot nasjonalisten Andreas Carlsson og en 29-årig mann som blant annet stod tiltalt for mordforsøk på venstreekstremisten Showan Shattak. Dette etter en konfrontasjon som oppstod mellom en gruppe nasjonalister og en større gruppe venstreekstremister i Malmö for to år siden, som resulterte i at flere venstreekstremister ble alvorlig skadet.

I etterkant av hendelsen påstod venstreekstremistene at de ble angrepet av nasjonalistene, og forsvarte seg. Denne versjonen ble omgjort til sannhet i folkefiendtlig media. Nasjonalistene på sin side hevdet det var de som ble angrepet og forsvarte seg. Denne versjonen ble naturlig nok avfeid av fiendemedia, men ble styrket av vitnemålene fra både politi og sivilpersoner.

showan
Venstreekstremisten Showan Shattack var medlem av Revolutionära fronten og har flere ganger tatt til orde for bruk av vold mot meningsmotstandere.
Les også: Tiltale tas ut mot Andras Carlsson

Den 29-årige mannen stod tiltalt for mordforsøk på Showan Shattak og mishandling av en annen mann. Aktoratet hadde lagt ned påstand om åtte års fengsel, men 29-åringen ble frifunnet i retten. Dette da tingretten anså at opplysningene fra hovedvitnet Nadim Balbaaki måtte «behandles med forsiktighet» ettersom han er en nær venn av Shattak. Tingretten anså videre at det var åpenbart at Balbaaki hadde tilbakeholdt informasjon for domstolen.

Andreas Carlsson stod tiltalt for mishandling av Shattak, mordforsøk på ytterligere én mann og mishandling av én kvinne. Aktoratet hadde også her lagt ned påstand om åtte års fengsel. Tingretten dømte Carlsson for to tilfeller av mishandling til tre års fengsel. Han ble også dømt til å betale over 200 000 kroner i erstatning til ofrene.

Kilder:
Domen mot Andreas Carlsson