Hjem Nyheter Norden Andreas Carlsson legger frem motbevis mot Showan Shattak

Andreas Carlsson legger frem motbevis mot Showan Shattak

SVERIGE Nasjonalisten Andreas Carlsson, som sitter varetektsfengslet tiltalt for drapsforsøk på venstreekstremisten Showan Shattak, legger nå frem detaljer som viser at han og hans venner handlet i selvforsvar når de braket sammen med Shattak og hans kamerater for to år siden.

Andreas Carlsson med sin advokat Theodor Nordenadler.
Andreas Carlsson med sin advokat Theodor Nordenadler.

Andreas Carlsson har til nå nektet å svare på spørsmål fra politiet om hva som egentlig skjedde natten til den 9. mars 2014. Det var da Carlsson og tre av hans venner braket sammen med et flertall venstreekstremister, deriblant Showan Shattak.

Les også: Tiltale tas ut mot nasjonalisten Andreas Carlson

Nå velger Carlsson å bryte stillheten og legger frem motbevis mot Shattak via sin advokat Theodor Nordenadler. Blant annet nevner han en blodig tannbeskytter som politiet fant i Shattaks jakkelomme etter hendelsen. Ifølge Carlsson og hans advokat viser tannbeskytteren at Shattak var forberedt på å anvende vold den aktuelle natten. En annen sak som også fremkommer er at venstreekstremistene skal ha vært maskerte, noe som viser at de var forberedte på slagsmål og styrker bildet ytterligere.

Shattak sier selv at han kjøpte tannbeskyttelsen for å bruke mens han sov ettersom han tidligere hadde skadet en tann. Hvorfor han bar på tannbeskyttelsen akkurat den kvelden, forklarer han med at han skulle sove borte den natten og at han ikke brukte den under hendelsen.

Carlsson har via sin advokat innkalt en rekke politimenn som befant seg på plassen den aktuelle kvelden, som vitner, ettersom deres vitneutsagn tyder på at det var et slagsmål mellom to grupper og ikke ett «nazist-angrep» som massemedia har beskrevet hendelsen som. Politiet ankom plassen sent så spørsmålet er om de kan vitne om hvem som angrep hvem i første omgang.

Også andre personer som kan bekrefte Carlssons påstand om at de var i mindretall samt at de handlet i selvforsvar, vil bli kalt inn som vitner. Et vitne, som bor rett ved åastedet, har fortalt at ti til 15 personer, flere av dem maskerte, kastet sykler og glassflasker mot Carlsson og hans venner.

Hvorvidt disse vitnesbyrdene blir tillagt vekt, gjenstår å se, da andre vitner hevder at venstreekstremistene ikke var maskerte. Shattak selv sier han ikke kan huske om han var maskert eller ikke.

Rettssaken mot Carlsson og en 29-årig mann starter denne uken. De er anklaget for flere tilfeller av misshandling og mordforsøk.

Relaterte artikler:
Tiltale tas ut mot nasjonalisten Andreas Carlsson
Nasjonalisten Andreas Carlsson skal utleveres til Sverige
Nasjonalisten Andreas Carlsson pågrepet i Ukraina

Kilde:
Efter åtalet: Nazisten presenterar motbevis