Hjem Nasjonal kamp Angående hendelsene i Helsinki

Angående hendelsene i Helsinki

INFORMASJON Frihetskamp publiserer en uttalelse fra Nordiske motstandsbevegelsens finske gren, angående den seneste tidens hendelser i Helsinki.

finland

En rekke nordiske medier har de siste dagene rapportert om at en 28-årig mann ved navn Jimi Joonas Karttunen skal ha dødd som følge av skader han pådro seg etter en konfrontasjon med Motstandsbevegelsens aktivister i sentrale Helsinki lørdag den 10. september.

Karttunen oppgis ha selv gått fra stedet med sine venner og ble senere innlagt på sykehus. Han ble utskrevet fra sykehuset torsdagen etter, og fredag skal han ha dødd som følge av hjerneblødning. Selv om politiet har uttalt at de kobler dødsfallet til konfrontasjonen, er enn så lenge ingenting klarlagt.

Til tross for at det fortsatt er mange uklarheter i saken, har medias rapportering vært svært vinklet og i mange tilfeller direkte løgnaktig. Frihetskamp publiserer derfor en uttalelse fra Motstandsbevegelsens finske gren.

Uttalelse fra Motstandsbevegelsen i Finland

Motstandsbevegelsen i Finland gjennomførte lørdag den 10. september en offentlig flyvebladsaksjon i sentrale Helsinki. Aktiviteten lokket til seg en rekke forbipasserende, deriblant en rekke venstreekstreme og såkalte antirasister som forsøkte å forstyrre aktivismen. En kvinne forsøkte blant annet å spytte på aktivistene, noe som også fremkommer i videoen. Samtlige aggressive situasjoner ble avverget med dialog, bortsett fra én.

Finland_2

I forhold til massemedias rapportering kan man rent generelt si at de konsekvent omtaler mennesker som forsøker å forstyrre og sabotere våre aksjoner, som «tilfeldige forbipasserende». Oppstår det konfrontasjon og disse blir irettesatt, er det «tilfeldige forbipasserende som blir mishandlet av voldsomme nynazister». Dette er løgn, og noe som ofte vises i våre filmer hvor vi debatterer med alle mulige meningsmotstandere.

Gateaktivismen i Helsinki sist helg eskalerte da en gruppe pøbler oppførte seg aggressive og truende, og begynte å spytte etter våre aktivister og nektet å forlate stedet. Massemedia erkjenner også at Karttunen tilhørte den aggressive parten av konflikten. Karttunen erkjente også overfor politiet at han hadde spyttet på aktivistene.

Til tross for dette så forsøker samtlige medier å fremstille Karttunen som en uskyldig «gutt», en «tilfeldig forbipasserende» og viser et over ti år gammelt fotografi av ham, dette til tross for at en rekke nyere bilder finnes av ham på hans Facebook-profil. I et innlegg på hans profil truer han også KELA, som er det finske barnevernet, at om de ikke gir ham penger så vil han sprenge de.

https://www.youtube.com/watch?v=GYjFRztDN54

Motstandsbevegelsen aksepterer ikke at våre aktivister blir spyttet på av meningsmotstandere. Personen som ble irettesatt forlot stedet på egne ben, til tross for at enkelte medier hevder han ble hentet av ambulanse. Enkelte aviser skriver også at han ble dyttet, mens andre at han «nesten ble slått ihjel». Visse medier hevder politiet ikke var tilstede, selv om en politibil kan kan ses i filmen om aktiviteten.

Uansett hva som forårsaket Karttunens død, så anser vi at hendelsen er beklagelig og naturligvis tragisk for de pårørende. Men massemedias forsøk på å fremstille han som en tilfeldig forbipasserende og uskyldig offer, blir både hyklersk og løgnaktig.

Nasjonalister skal aldri akseptere voldelige angrep – hverken nå eller i fremtiden.

NB! Teksten ovenfor er noe omskrevet og oppdatert fra den finske originalen.