Hjem Nyheter Norden Angrep på politistasjon i flerkulturelle Rinkeby

Angrep på politistasjon i flerkulturelle Rinkeby

FLERKULTUR En politistasjon under bygging har blitt utsatt for angrep, til tross for at ekstra sikkerhet er satt opp rundt området.

Det var rundt 1:30 tiden, natt til tirsdag, at en gruppe på åtte personer gikk til angrep på en politistasjon under oppføring i flerkulturelle Rinkeby.

– De brøt opp porten inn til byggeområdet. Deretter kastet de steiner og kinaputter mot vekterne, så tente de på bilen og stakk fra området som en belønning, forteller Lars Byström, pressetalsmann for politiet i Stockholm.

Hendelsen utredes av politiets avdeling for grove forbrytelser og klassifiseres som mordbrann og forsøk på grov legemsfornærmelse.

Byggingen av politistasjonen i Rinkeby har helt siden planleggingsfasen vært omstridt. Det har til eksempel vært svært vanskelig å få tak i en byggherre som vil påta seg oppgaven, ettersom det er store problemer med sikkerheten i det flerkulturelle området.

NCC tok oppdraget til slutt, men allerede beregnes bygget å bli dobbelt så dyrt sammenlignet med de opprinnelige planene. Dette er delvis på grunn av at bygget er sikkerhetsklassifisert. Noe som dog ikke ser ut til å ha vært noe hinder for tirsdagens angripere.

Relaterte artikler:
Ingen tør bygge ny politistasjon i flerkulturell forstad
Film viser politiets hverdag i flerkulturelle Stockholm
Lovløse tilstander i Sverige – politiet mister kontrollen
Svenske politikere vil sette inn militæret mot innvandrergjenger
Amerikansk journalist: «Sverige er et veldig merkelig land»