Hjem Artikler Anmeldelse: Xurious – Right Wing Youth

Anmeldelse: Xurious – Right Wing Youth

10

ANMELDELSE Adrian Jacobsen anmelder det siste albumet til den britiske fashwave-artisten Xurious.

https://www.youtube.com/watch?v=1tcEDIFg9Ik

I slutten av juni slapp av en de heteste artistene innenfor den nasjonalistiske musikkscenen sitt tredje og svært etterlengtede album. For de som ikke kjenner til Xurious, så er det et britisk musikkprosjekt som lager elektronisk musikk som kalles for «fashwave». Sjangeren henter inspirasjon fra 1980-tallets elektroniske musikkscene og knytter det opp mot et pro-europeisk budskap og uttrykk.

Musikkprosjektets tredje album, Right Wing Youth, henter inspirasjon fra den italienske tradisjonalisten og filosofen Julius Evolas bok, A Handbook For Right Wing Youth, og er en samling av 14 elektroniske spor som holder meget god flyt gjennom hele albumet. Musikken består hovedsaklig av enkle fengende melodier med behagelig rytme og et nærmest futuristisk lydbilde. Musikken kan på mange måte minne om musikken til den norske komponisten Bjørn Lynne, kjent for sine musikalske bidrag til dataspill på 90-tallet, men som også ha gitt ut en rekke selvstendige elektroniske album. Produksjonen er svært bra, og selv om enkelte av sangene fort kan gli over i hverandre og derfor høres like ut, så understreker dette bare at det er helheten i musikken som står i fokus og ikke hver enkelt spor eller tema.

https://www.youtube.com/watch?v=bX723DUmoeU

Flesteparten av låtene instrumentale, men det finnes enkelte unntak som for eksempel låten «Trigger 50», som bruker en utdrag fra en svært underholdende tale EU-motstanderen Nigel Farage holdt i EU-parlamentet etter det ble klart av britene stemte ja til å gå ut av Den europeiske union.

https://www.youtube.com/watch?v=W7uduCAZD38

Da de fleste låtene hverken har tekst eller vokal, er det som oftest tittelen på låtene som danner grunnlaget for budskapet. Titlene kan være alt fra referanser til bestemte personer eller hendelser, til bøker eller bestemte idéer, i tillegg til en god dose humoristiske hint til den interne kulturen som finnes blant Alt-Right-bevegelsen på internett. Dette synes jeg er en artig liten detalj fordi det gjør at man må ha en viss grad av bakgrunnskunnskap for å virkelig kunne tyde meningen bak enkelte av sangene.

Et av de beste aspektene med musikken til Xurious er at den er så allsidig. De monotone og repeterende rytmene kombinert med de enkle og fengene melodiene gjør at musikken ikke bare fungerer fantastisk som bakgrunnmusikk, til når for man eksempel skal lese en artikkel eller bok, men den fungerer også utrolig godt til å la tankene fly mens man sitter bak rattet, eller når man prøver å holde tempoet på treningsstudioet.

Et annet ting som gjør Xurious ganske så unik i den nasjonalistiske musikkscenen er at musikkprosjektet gjennom sin musikk dekker aktuelle saker og begivenheter som er av interesse for personer som er interessert i den nasjonalistiske frihetskampen. Xurious er blant annet raskt ut med å slippe låter som om hendelser enten det er gatekamper mellom nasjonalister og Antifa, sviket til Donald Trump, eller grusomme terrorhandlinger som tar livet av europeere.

https://www.youtube.com/watch?v=sOdO-Rn0bso

Xurious tar derfor steget fra å være en simpel artist til å være en slags from for musikalsk kommentator, en skaper av protestsanger, et soundtrack til kampen mot globalismen og for vårt folks frihet. Albumet anbefales på sterkeste.

Du kan både kjøpe og lytte gratis til albumet her.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
10 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
S fra England
S fra England
5 år siden

My attempt at an English translation: Review: Xurious – Right Wing Youth Adrian Jacobsen reviews the latest album from the British fashwave artist Xurious. At the end of June, one of the hottest artists in the National Socialist music scene released his much-anticipated third album. For those unfamiliar with his work, Xurious is a British artist who creates electronic music called “fashwave”, a genre that takes inspiration from the 1980s electronic scene and combines it with a pro-European message. His latest release is Right Wing Youth, whose title comes from A Handbook for Right Wing Youth, a book by the… Les mer »

Sigurd Drakegull
Sigurd Drakegull
Svar til  S fra England
5 år siden

What if Mayflower had sunk
and captain had been drunk,
we would not be in a mess
of globalist empire distress.

Give me a time machine fast
so I space in time can blast,
and drill a hole in Mayflower
with my rapier of wild rover.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
5 år siden

Et fantastisk album!

Boge Myklebrast
Boge Myklebrast
5 år siden

Britisk eterisk oversanselighet. Xurious lager kaskader i druidenes synthharpe.
The Little Cascade: https://youtu.be/bkpl-ScWReg

Velden
Velden
5 år siden

Falt for «xurious – end of the system» en stund tilbake. Amerikansk politikk er ikke noe ren, men hva Spencer sier i den talen er meget varmende.

Boge Myklebrast
Boge Myklebrast
Svar til  Velden
5 år siden

De første europeere, som dro vestover med Mayflower, så på seg selv som Guds utvalgte. Følgelig måtte de ta fraspark bakover, og følgen er i dag, at amerikansk selvfølelse krever, at den står over Europa i utvikling.

Amerikanerne tror, at europeere er innfødte, som knapt er kommet ut av jordhulene. Dessuten oppfattes heder og æresord som «autisme» blant haiene i CIA-sumpen. Man skal huske å telle fingrene, når en håndhilser med haiene.

Lie
Lie
Svar til  Boge Myklebrast
5 år siden

Om det er riktig å kalle dem europeere er jo selvsagt diskuterbart 🙂

Ravn
Ravn
5 år siden

F A S H W A V E

Skarpretteren
Skarpretteren
5 år siden

Kan desverre ikke si jeg har sansen for teknomusikk uavhengig av budskap. Få heller frem mere nasjonalistmusikk hvor de faktisk er musikere som kan håndtere instrumenter og vokal.

Fantomet
Fantomet
2 år siden

Ikke akkurat min musikk smak men stilig å se Julius Evola inspirert musikk. I hvert fall når det kommer til titler. En legendarisk skikkelse som selv den såkalte venstresiden har måttet ta ting ifra. Boken «Revolt Against the Modern World: Politics, Religion, and Social Order in the Kali Yuga» anbefales.